Στα προημιτελικά Jabeur και Tomljanovic (vids)

 
Στα προημιτελικά Jabeur και Tomljanovic (vids)
© USTA
tn team Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:25

H Ons Jabeur συνεχίζει την πορεία της προς τον πρώτο της Grand Slam τίτλο, κερδίζοντας και τη Veronika Kudermetova για να προκριθεί για 1η φορά στα προημιτελικά του US Open, εξασφαλίζοντας και την επιστροφή της στο Top 3. Στα προημιτελικά και η Ajla Tomljanovic.

H Jabeur έκανε ένα σπουδαίο ματς και επιβλήθηκε της Kudermetova με 7-6 (1), 6-4, για να προκριθεί στα προημιτελικά του US Open για 1η φορά στην καριέρα της.

Η 28χρονη Τυνήσια τενίστρια, η οποία έγινε αυτό το καλοκαίρι η πρώτη Αράβισσα παίκτρια που έπαιξε σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης, πέτυχε 11 άσους και είχε συνολικά 32 winners, με 21 μόνο αβίαστα λάθη.

Ήταν επίσης πολύ καλή στις κρίσιμες στιγμές, αξιοποιώντας και τα 3 break points που είχε στο ματς. Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 2-5 και κατάφερε να το στείλει στο tie-break, όπου κυριάρχησε, χάνοντας μόνο έναν πόντο.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2, με την Kudermetova να καταφέρνει να μειώνει έως και 5-4. Έκανε ένα κακό game ωστόσο τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά η Ρωσίδα και η Jabeur έκανε το break με love, για να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 93 λεπτά.

Μετά την πορεία της έως τον τελικό του Wimbledon, η Jabeur προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο προημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση και συνεχίζει να διεκδικεί τον 1ο της Grand Slam τίτλο. Έχει ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης και αν πετύχει μια ακόμα νίκη στο Flushing Meadows, θα ισοφαρίσει και το career high της στο Νο.2.

Θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ajla Tomljanovic, που συνεχίζει το καταπληκτικό της τουρνουά και μετά από τη Serena Williams απέκλεισε και τη Liudmila Samsonova, με 7-6 (8), 6-1.

Έβαλε τέλος σε ένα σερί 13 διαδοχικών νικών της Ρωσίδας η Tomljanovic, η οποία ανέτρεψε το 2-5 στο 1ο σετ και έσβησε 7 set points (!) στο 10ο game, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Στο tie-break έσβησε ένα ακόμα set point, 8 συνολικά, για να αξιοποιήσει το 3ο δικό της και να το κατακτήσει με 10-8.

Μετά απ' αυτό ο δρόμος άνοιξε για την Αυστραλή, που δεν βρήκε αντίσταση στο 2ο σετ και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 5-0. Η Samsonova κράτησε με δυσκολία το σερβίς της για να αποφύγει το bagel και η Tomljanovic δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το δικό της σερβίς για να κάνει το 6-1 και να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 1 ώρα και 57 λεπτά.

Μετά από τους 2 συνεχόμενους προημιτελικούς που έχει στο Wimbledon (2021, 2022), η Tomljanovic προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα της σε έναν major προημιτελικό, πρώτη στο US Open.

Εξασφάλισε και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη η 29χρονη Αυστραλή, που θα βρεθεί στο Νο.34 του κόσμου την επόμενη Δευτέρα, 12 θέσεις ψηλότερα από σήμερα και 2 θέσεις ψηλότερα από το προηγούμενο career high της. Με πρόκριση στα ημιτελικά, θα "εκτοξευθεί" στο Top 25 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots