Νοκ άουτ τον Κύργιο και 1ος GS ημιτελικός ο Khachanov! (vids)

 
Karen Khachanov
Karen Khachanov © Simon Bruty / USTA
tn team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:58

Ο Karen Khachanov έβγαλε "νοκ άουτ" τον Νικ Κύργιο μετά από μάχη στα 5 σετ και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Σε έναν αγώνα με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο Karen Khachanov κατάφερε να κερδίσει τους πιο κρίσιμους πόντους και να επικρατήσει του Νικ Κύργιου με 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3), 6-4, για να πάρει τη σπουδαιότερη πρόκριση στην καριέρα του σε ένα Slam.

Ήταν μια μεγάλη μάχη τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, που ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα), με το Arthur Ashe Stadium να παραμένει κατάμεστο μέχρι το τέλος.

Μετά από ένα σετ που το tie-break έμοιαζε να είναι μονόδρομος, ο Κύργιος έχασε game point για το 6-6 και υπέστη το break, δείχνοντας την πρώτη του πνευματική κατάρρευση στο ματς. Ήταν η πρώτη φορά που ο Khachanov κέρδισε περισσότερους από 2 πόντους σε ένα service game του Κύργιου και ήταν αρκετό για να κάνει το break και να πάρει το σετ.

Ο Κύργιος απάντησε με ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ, στο οποίο έκανε νωρίς το break, πέρασε μπροστά με 3-1 και έκτοτε διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος. Στο 9ο game χρειάστηκε το 3ο του set point, κράτησε όμως το σερβίς του και ολοκλήρωσε το σετ με 6-3, χωρίς να κινδυνέψει με break point.

Στο 3ο σετ ο Ελληνοαυστραλός μπορούσε να κάνει πρώτος το break και να αλλάξει για τα καλά τα δεδομένα του αγώνα, όμως έχασε 2 break points στο 1ο game και άλλα 2 - συνεχόμενα μάλιστα - στο 9ο (4-4, 15-40).

O Khachanov έμεινε "ζωντανός" και ήταν η δική του σειρά να χάσει ευκαιρίες στο 10ο game, όταν είχε διπλό χαμένο set point στο 4-5, 15-40. Ο Κύργιος προς το παρόν "επιβίωσε", έκανε και δεύτερο συνεχόμενο κακό game όμως από τη γραμμή του σερβίς και τελικά υπέστη το break, για να χάσει και το 3ο σετ με 7-5.

Στο 4ο σετ και οι δυο παίκτες έκαναν μεγάλα δώρα ο ένας στον άλλον, με τον Khachanov αρχικά να κάνει ένα κάκιστο game από τη γραμμή του σερβίς και τον Κύργιο, που προσωρινά προηγήθηκε με break στο 3-2, να τον ακολουθεί και να επιτρέπει στον Ρώσο να φτάσει στην ισοφάριση άμεσα και στο 3-3.

Ο Κύργιος έχασε ένα ακόμα break point στο 9ο game και τελικά το σετ πήγε σε tie-break, όπου αυτή τη φορά ο Ελληνοαυστραλός ήταν πολύ καλός και επιβλήθηκε με 7-3 - πιθανώς και στο καλύτερό του διάστημα σε όλη την αναμέτρηση.

Παρά τη 2η επιστροφή του στο ματς, δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε στο 5ο σετ την αλλαγή του momentum ο Κύργιος, που είχε ακόμα ένα απρόσεχτο service game στο άνοιγμά του, για να υποστεί νέο break και να μείνει πίσω με 0-1.

Παρότι είχε ευκαιρίες για break back τόσο στο 2ο, όσο και στο 4ο game, o Κύργιος δεν τα κατάφερε, με τον Khachanov να κρατάει με νύχια και με δόντια το προβάδισμα αυτό ως το τέλος και να φτάνει τελικά στην τελική νίκη "γράφοντας" το 6-4 στο αποφασιστικό σετ, έπειτα από 3 ώρες και 39 λεπτά αγώνα.

Στην 3η του προσπάθεια σε έναν major προημιτελικό, ο Khachanov κατάφερε να προκριθεί στον 1ο του ημιτελικό σε Grand Slam. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που αρκετές ώρες πριν επιβλήθηκε του Matteo Berrettini με 3-0 σετ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots