O Ruud "εξουδετέρωσε" τον Berrettini και μπήκε 4άδα! (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © USTA
tn team Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:59

Ένα ακόμα βήμα προς τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε ο Casper Ruud, ο οποίος διέλυσε τον Matteo Berrettini με 3-0 σετ!

Ο Ruud χρειάστηκε μόλις 2,5 ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Berrettini, τον οποίο κέρδισε με 6-1, 6-4, 7-6 (4), στον πρώτο προημιτελικό του φετινού US Open.

Ο 24χρονος Νορβηγός, ο οποίος διεκδικεί τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, πέτυχε 20 winners και έσβησε τα 7 από τα 9 break points που αντιμετώπισε.

Στο 1ο σετ εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Berrettini για να επιβληθεί γρήγορα με 6-1, ενώ και στο 2ο σετ για αρκετή ώρα ο Ιταλός ήταν εκτός παιχνιδιού, κι έτσι κατάφερε να "ξεφύγει" με 5-1.

Ο Berrettini μπήκε στο ματς και έσβησε 3 set points για να μειώσει σε 5-2 και αργότερα έκανε και break, μειώνοντας περισσότερο σε 5-4. Παρόλα αυτά ο Ruud κράτησε το σερβίς του στο επόμενο game και ενίσχυσε το προβάδισμά του με 2-0 σετ.

Ο Berrettini κράτησε το momentum από τα τελευταία λεπτά του 2ου σετ και προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ, έχοντας κερδίσει έως εκείνο το σημείο τα 6 από τα 7 τελευταία games που παίχτηκαν. Μέχρι και 5-2 έφτασε το προβάδισμα του Ιταλού, που είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το σετ με νέο break στο 8ο game, στο 2-5, 15-40.

Δεν το έκανε και το πλήρωσε ακριβά, αφού ο Ruud άλλαξε το momentum στα επόμενα λεπτά, πήρε πίσω το break και επέστρεψε στο σετ, το οποίο κατάφερε να κερδίσει στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

Στον πρώτο του ever προημιτελικό στο US Open o Ruud τα πήγε περίφημα και τώρα θα περιμένει την αναμέτρηση του Νικ Κύργιου με τον Karen Khachanov, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

Με τη νίκη αυτή, ο Νορβηγός σιγούρεψε και την πρώτη του άνοδο στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν μάλιστα ο Carlos Alcaraz δεν προκριθεί στα ημιτελικά, τότε θα έχει εξασφαλίσει το Νο.2 πριν παίξει τον ημιτελικό.

Για να γίνει ο πρώτος Νορβηγός που θα ανεβεί στο Νο.1 την ερχόμενη Δευτέρα, ο Ruud θα χρειαστεί είτε να φύγει με τον τίτλο από το US Open, είτε να φτάσει στον τελικό και να μην βρεθεί εκεί ο Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots