Pegula: "Στα Challenger είναι δυσκολότερα από εδώ" (vid)

 
Pegula: "Στα Challenger είναι δυσκολότερα από εδώ" (vid)
© Darren Carroll / USTA
tn team Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 18:17

H Jessica Pegula έχει βιώσει και τους δυο κόσμους του επαγγελματικού τένις και ξεδίπλωσε το πολύ ενδιαφέρον σκεπτικό της, που υποστηρίζει πως το Challenger Tour είναι δυσκολότερο απ' ότι το WTA Tour.

Η Pegula ήταν μια παίκτρια που άργησε να βρει το δρόμο προς το κορυφαίο επίπεδο και κατάφερε να καθιερωθεί γύρω στα 25 με 26. Γι' αυτό το λόγο χρειάστηκε να μείνει αρκετά χρόνια στα 125άρια και ITF τουρνουά, τα αντίστοιχα Challenger, απ' όπου όλοι περνούν, λίγοι όμως είναι εκείνοι που τελικά ξεφεύγουν.

Από τη δική της εμπειρία, η Αμερικανίδα τενίστρια, Νο.3 στον κόσμο τώρα, υποστήριξε πως το Challenger Tour ήταν πιο δύσκολο, δεν έχει ούτε μια εύκολη μέρα να σου δώσει και εκτός από τον μεγάλο ανταγωνισμό, έχεις να αντιμετωπίσεις και πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, που δεν υπάρχουν στα μεγαλύτερα τουρνουά.

"Βασικά πιστεύω πως είναι δυσκολότερα στο Challenger Tour από εδώ. Όχι ότι εδώ δεν είναι εξίσου δύσκολο, αλλά στα Challenger όλοι θέλουν να κερδίσουν τόσο πολύ και προσπαθούν να ξεφύγουν από εκεί. Πρέπει να παίζεις σε ένα κακό γήπεδο, ο διαιτητής είναι χάλια, υπάρχουν κακές αποφάσεις, υπάρχει coaching... Είναι όλα αυτά που δεν συμβαίνουν εδώ και εξισώνουν τους πάντες, δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι. Όλοι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα τυχαία πράγματα.

Όταν υπάρχει καθυστέρηση για βροχή δεν έχεις που να πας. Το κλαμπ είναι μικρό, δεν έχει γήπεδα προπόνησης. Όλα αυτά το κάνουν πραγματικά δύσκολο. Εδώ (στο WTA Tour) δεν είναι ότι τα κορίτσια δεν θέλουν να παίξουν, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι μια παίκτρια που δεν θα θέλει να βγει στο court εκείνη τη μέρα, που θα είναι άρρωστη ή που θα έχει κάνει ένα καλό τουρνουά οπότε δεν θα θέλει να παίξει στο επόμενο και ξαφνικά παίρνεις μια καλή πρόκριση και είσαι στον 3ο γύρο. Τότε σκέφτεσαι ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νόμιζες. Δεν λέω ότι γίνεται κάθε φορά αυτό, μπορεί να γίνει και το αντίθετο, αλλά είναι διαφορετικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots