Στο ύψος της η Gauf, πέρασε τη Wozniacki (vid)

 
Στο ύψος της η Gauf, πέρασε τη Wozniacki (vid)
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 0:36

Η Coco Gauff πήρε τη νίκη απέναντι στην πολύ μαχητική Caroline Wozniacki στα τρια σετ και προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στους προημιτελικούς του US Open.

Η Wozniacki της έβαλε πολύ δύσκολα, η Gauff όμως στάθηκε στο ύψος της και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κερδίζοντας την κατά 14 χρόνια μεγαλύτερή της Δανέζα με 6-3, 3-6, 6-1.

Η 19χρονη Αμερικανίδα, η οποία προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του US Open, δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην εξαιρετική Wozniacki, που έκανε ένα πολύ δυναμικό comeback, στο πρώτο της Grand Slam μετά από 3,5 χρόνια απουσίας από το tour.

Στο 1ο σετ χρειάστηκε να ανατρέψει το 0-2 η Gauff, για να ισοφαρίσει αρχικά σε 2-2 και με νέο break στο 8ο game να αναλάβει τα ηνία. Στο 2ο σετ επίσης δυσκολεύτηκε πολύ, με τη Wozniacki να έχει χαμένες ευκαιρίες για break σχεδόν σε κάθε service game της Αμερικανίδας, φτάνοντας τελικά στο break στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3 και με love service game να κάνει το 6-3.

Μετά απ' αυτό προηγήθηκε μάλιστα και με break στο 3ο σετ η Wozniacki, αλλά η Gauff πέρασε στην αντεπίθεση πριν να είναι αργά. Έχοντας βεβαίως και περισσότερες δυνάμεις σ' αυτή την αναμέτρηση, που μετατράπηκε και σε μια μάχη αντοχής, η νεαρή Αμερικανίδα κέρδισε 6 games στη σειρά και πήρε το καθοριστικό 3ο σετ, ολοκληρώνοντας το ματς σε ακριβώς 2 ώρες παιχνιδιού.

Η πολύ φορμαρισμένη Gauff, πρωταθλήτρια στο Σινσινάτι πριν μερικές μέρες, έγινε η πρώτη teenager Αμερικανίδα που περνάει σε back-to-back προημιτελικούς στο US Open, μετά τη Serena Williams!

Θα περιμένει την αναμέτρηση της κορυφαίας του κόσμου και υπερασπίστριας του τίτλου, Iga Swiatek, με τη Jelena Ostapenko, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στο επόμενο παιχνίδι της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots