Τα 3 νέα εντυπωσιακά ρεκόρ του Djokovic

 
Τα 3 νέα εντυπωσιακά ρεκόρ του Djokovic
© Simon Bruty/USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:23

Με την πρόκρισή του στα προημιτελικά του US Open, o Novak Djokovic πρόσθεσε ακόμα 3 ρεκόρ στη συλλογή του, που σχετίζονται με την απίστευτη διάρκεια της καριέρας του.

Με τη νίκη του επί του Borna Gojo τα ξημερώματα της Δευτέρας στο US Open, o Novak Djokovic προκρίθηκε στον 57ο Grand Slam προημιτελικό στην καριέρα του. Κι ενώ ακόμα υπολείπεται ενός προημιτελικού του Roger Federer (έχοντας φυσικά αρκετές λιγότερες συμμετοχές σε Slams), o Nole κατάφερε με τη νίκη αυτή να ισοφαρίσει ένα μεγάλο ρεκόρ του Ελβετού, αλλά και να κάνει δυο νέα ρεκόρ, τα οποία δεν τα μοιράζεται με κανέναν.

Συγκεκριμένα, ο Djokovic έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία της ATP που έχει 8 διαφορετικές σεζόν στην καριέρα του, στις οποίες έχει προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά και στα 4 Grand Slams. Αυτό το είχε καταφέρει ο Federer από το 2012, όταν μάλιστα είχε 8 διαδοχικές σεζόν χωρίς να έχει χάσει ούτε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης (2005-2012)!

Στο US Open, θα είναι ο 13ος προημιτελικός για τον Djokovic, που πλέον είναι ο μόνος τενίστας στην ιστορία του ανδρικού τένις που έχει τουλάχιστον 13 συμμετοχές στα προημιτελικά όλων των Grand Slams. Το παράδοξο εδώ είναι πως στο US Open και στο Australian Open, όπου έχει κερδίσει 10 τίτλους, έχει τον μικρότερο αριθμό προημιτελικών (13), έχοντας 14 στο Wimbledon και 17 στο Roland Garros.

Ακόμα ένα ρεκόρ που δεν μοιράζεται με κανέναν, είναι πως πλέον είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει τουλάχιστον 85 νίκες σε όλα τα Slams! Η χθεσινή ήταν η 85η νίκη του στο US Open, ενώ έχει ήδη από 92 νίκες σε Roland Garros και Wimbledon και 89 στο Australian Open. Θα χρειαστεί να μείνει στο tour τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα, αλλά το εξωπραγματικό ορόσημο των 100 νικών σε όλα τα Slams μοιάζει πέρα για πέρα πιθανό για τον απίθανο Nole.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots