Συνεχίζει το "κυνήγι" για το 24ο ο Nole! (vids)

 
Συνεχίζει το "κυνήγι" για το 24ο ο Nole! (vids)
© USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 5:01

O Novak Djokovic έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον 24ο Grand Slam τίτλο του, πετυχαίνοντας μια εύκολη νίκη επί του Borna Gojo.

Στην πρώτη του συνάντηση με τον Κροάτη qualifier, που έκανε το καλύτερο τουρνουά της ζωής του, ο Djokovic ήταν πολύ καλά διαβασμένος και έφτασε στην άνετη νίκη με 6-2, 7-5, 6-4, σε 2 ώρες και 25 λεπτά.

Σε αυτό βεβαίως βοήθησε και το σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι του Σέρβου, που έκανε μόλις 12 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο τον αγώνα, την ώρα που ο αντίπαλός του έφτασε τα 40!

Μετά από ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα και ένα πολύ άνετο προβάδισμα με 5-1 που πήρε στο 1ο σετ, ο Djokovic είχε δυσκολότερο έργο στο 2ο σετ. Ο Gojo ήταν σαφώς καλύτερος και μάλιστα προηγήθηκε με 2-0, ακολούθησε όμως ένα game στο οποίο έκανε 5 διπλά λάθη και φυσικά το break θα ήταν αναπόφευκτο με μια τέτοια επίδοση απέναντι στον Djokovic.

Το σετ παρέμεινε ανταγωνιστικό, με τον Gojo να πηγαίνει χέρι-χέρι με τον Djokovic μέχρι το 5-5, στο 11ο game όμως έγινε και το δεύτερο break από τον κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, που φρόντισε να αποφύγει το tie-break.

Στο 3ο σετ ο Djokovic δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point και έκανε το μοναδικό break στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3. Είχε match point και για το 6-3 ο Nole, έκλεισε το ματς τελικά όμως στο δικό του σερβίς, για το 6-4.

Ο Djokovic παραμένει αήττητος στη φετινή του "εκστρατεία" στην Αμερική, όπου επέστρεψε μετά από 2 χρόνια απουσίας. Θυμίζουμε πως στο πρώτο του τουρνουά στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2021, κατέκτησε το Masters του Σινσινάτι.

Στο US Open έφτασε τις 13 προκρίσεις στα προημιτελικά και καμία φορά από τις 12 προηγούμενες δεν ηττήθηκε πριν από τα ημιτελικά! Συνολικά έφτασε τους 57 προημιτελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις και υπολείπεται μόλις ενός προημιτελικού του Roger Federer.

Θα είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει κάποιος τον Djokovic, με τον Carlos Alcaraz να δείχνει ο μοναδικός αυτή την ώρα, αλλά και αυτό το καλοκαίρι, που μπορεί να τον ματσάρει.

Ο 36χρονος Σέρβος θα παίξει στα προημιτελικά του US Open κόντρα σε έναν από τους αγαπημένους του κοινού, τον Taylor Fritz, από τον οποίο ωστόσο δεν έχει ηττηθεί ποτέ, σε 7 αγώνες (7-0).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots