Συνεχίζει να συλλέγει ρεκόρ ο Djokovic!

 
Συνεχίζει να συλλέγει ρεκόρ ο Djokovic!
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:46

Κάθε νέα νίκη σ' αυτό το σημείο, ισοδυναμεί και με νέα εντυπωσιακά ρεκόρ για τον Novak Djokovic! Δείτε τα 3 νέα ρεκόρ που έκανε ο Σέρβος, με την είσοδό του στα ημιτελικά του US Open.

Μόλις προχθές μιλούσαμε για τα ρεκόρ που σημείωσε ο Djokovic με την πρόκρισή του στα προημιτελικά του US Open, όμως με τη νίκη του επί του Taylor Fritz και την πρόκριση στα ημιτελικά, έκανε μερικά ακόμα ρεκόρ, ακόμα πιο εντυπωσιακά!

Το σημαντικότερο είναι οι 47 ημιτελικοί Grand Slam που έχει πια στην καριέρα του, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 46 ημιτελικών του Roger Federer και μάλιστα έχοντας 9 συμμετοχές λιγότερες σε Slams. Στο US Open θα είναι ο 13ος ημιτελικός του Djokovic, που έχει από 12 ημιτελικούς σε Roland Garros και Wimbledon και 10 ημιτελικούς στο Australian Open (όπου και τις 10 φορές που έφτασε στα ημιτελικά, κατέκτησε τον τίτλο).

Η νίκη του επί του Fritz, ήταν η 250ή Top 10 νίκη στην καριέρα του, βελιώνοντας το δικό του ρεκόρ και φτάνοντας προφανώς και σε ένα πολύ σπουδαίο ορόσημο. Το 2ο καλύτερο ρεκόρ το έχει ο Federer, που ολοκλήρωσε την καριέρα του με 224 Top 10 νίκες. Ο Nadal είναι 3ος στη σχετική λίστα, με 186.

Τέλος, ο Djokovic έγινε ο μόνος παίκτης στην ιστορία που έχει προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά σε όλα τα Grand Slams για 6 διαφορετικές σεζόν! Αυτό είναι και το δυσκολότερο ρεκόρ, αφού δείχνει μια τρομερή συνέπεια με το κορυφαίο επίπεδο. Το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ ήταν οι 5 σεζόν και το μοιραζόταν με τον Federer, ενώ μόνο ο Nadal το έχει καταφέρει δυο φορές και άλλοι θρύλοι του αθλήματος, όπως ο Pete Sampras ή Rod Laver, το έχουν κάνει μόνο μια σεζόν στην open era!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots