Πρώτη στον τελικό του US Open η Gauff (vids)

 
Πρώτη στον τελικό του US Open η Gauff (vids)
© USTA
tn team Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 - 5:01

H Coco Gauff κέρδισε την Karolina Muchova μετά από μεγάλη μάχη και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του US Open, που θα είναι ο 2ος τελικός Grand Slam στην καριέρα της.

Η τρομερή αμερικάνικη σεζόν συνεχίζεται για την Gauff, που επικράτησε της Muchova με 6-4, 7-5 και προκρίθηκε στον τελικό του US Open.

Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη στο tour για τη 19χρονη Αμερικανίδα, που αμέσως πριν το US Open είχε κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, το 1000άρι του Σινσινάτι. Λίγες εβδομάδες πριν από αυτό είχε κατακτήσει τον επίσης μεγαλύτερο έως τότε τίτλο της, στο 500άρι της Ουάσινγκτον, για να φτάσει σήμερα τις 17 νίκες στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις της στο tour.

H νεαρή Αμερικανίδα χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο της Muchova, φιναλίστ αυτό το καλοκαίρι στο Roland Garros. Στο 1ο σετ είχε προηγηθεί με 5-1, αλλά η Τσέχα πήρε πίσω και τα δυο break και μείωσε σε 5-4, με την Gauff να κάνει τελικά νέο break για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Gauff έκανε ξανά πρώτη το break, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο μάλιστα, για να προηγηθεί με 5-3. Στο αμέσως επόμενο game σέρβιρε για τη νίκη και είχε match point στο 5-3, 40-30.

Η Muchova το έσβησε και λίγο μετά έκανε και το break back, για το 5-4. Ισοφάρισε σε 5-5 η Τσέχα, με την Gauff να μην χάνει την ψυχραιμία της και να κρατάει το σερβίς της στη συνέχεια, για το υπέρ της 6-5.

Η πίεση μεταφέρθηκε ξανά στους ώμους της Muchova, που σέρβιρε για 2η φορά για την παραμονή της στο τουρνουά. Κατάφερε να επιστρέψει από το 5-6, 15-40 και να σώσει άλλα 4 match points η Muchova, 5 συνολικά, με την Gauff όμως να συνεχίζει να πιέζει, ώσπου τελικά να φτάσει στο μεγάλο break και στην τελική νίκη, αξιοποιώντας το 6ο της match point.

Μπορεί το ματς να μην είχε ούτε 3ο σετ, ούτε tie-break, όμως ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια -2 ώρες και 3 λεπτά για την ακρίβεια- ενώ μαζί με το περιστατικό με τους διαδηλωτές, ολοκληρώθηκε σχεδόν 3 ώρες μετά από την είσοδο των παικτριών στο Arthur Ashe Stadium.

Για 2η φορά θα βρεθεί σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης η Gauff, η οποία την πρώτη φορά κέρδισε μόνο 4 games, στον τελικό του Roland Garros το 2022 απέναντι στην Iga Swiatek.

Αυτή τη φορά η Αμερικανίδα φαίνεται σαφώς πιο έτοιμη και ειδικά όταν προέρχεται από ένα τόσο καλό καλοκαίρι. Θα είναι ο 7ος τελικός στην καριέρα της και οι 3 απ' αυτούς ήταν στις 5 τελευταίες εβδομάδες, όπου όπως είπαμε κέρδισε τους 2 μεγαλύτερους τίτλους της!

Θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει για 3η φορά σ' αυτό το καλοκαίρι τον μεγαλύτερο τίτλο της, καθώς και να κερδίσει τον 6ο τίτλο συνολικά στην καριέρα της, αφού από τους 6 προηγούμενους τελικούς έχει χάσει μόνο τον έναν (6-1).

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Madison Keys με το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, την Aryna Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots