Medvedev: "Μου βάζω 11/10 - ο Djokovic θα είναι 10 φορές καλύτερος από την άλλη φορά"

 
Medvedev: "Μου βάζω 11/10 - ο Djokovic θα είναι 10 φορές καλύτερος από την άλλη φορά"
© USTA
tn team Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:52

Με άριστα το 10 ο Daniil Medvedev έβαλε... 11 στον εαυτό του, για την εμφάνισή του απέναντι στον Carlos Alcaraz, ενώ είπε πως θα περιμένει να δει έναν Novak Djokovic που θα είναι 10 φορές καλύτερος απ' ότι ήταν στον τελικό του 2021, όταν τον είχε κερδίσει.

"Έπαιξα πολύ καλά σε όλο τον αγώνα. Είχα πει πως για να κερδίσω θα έπρεπε το παιχνίδι μου να ήταν 11/10 και το κατάφερα αυτό στα σετ που κέρδισα. Στο 3ο (το σετ που έχασε) ήμουν ίσως στο 9,5 με 10/10 και είδαμε ότι δεν έφτανε κόντρα στον Carlos. Είμαι χαρούμενος, αλλά το τουρνουά δεν τελειώσε ακόμα", είπε ο Medvedev μετά από τον θρίαμβό του επί του Alcaraz.

Στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, τον οποίο είχε κερδίσει στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2021: "Ο Novak πάντα είναι καλύτερος από την προηγούμενη φορά. Για παράδειγμα, τον κέρδισα το 2021 εδώ και μετά με κέρδισε στο Bercy σε ένα φοβερό ματς. Ο Carlos τον κέρδισε στο Wimbledon και εκείνος μετά τον κέρδισε στο Σινσινάτι. Γι' αυτό έχει 23 Slams, τόσα Masters και τόσες εβδομάδες στο Νο.1. Θα είναι 10 φορές καλύτερος από εκείνη τη μέρα και γι' αυτό για να τον νικήσω θα πρέπει να είμαι και γω 10 φορές καλύτερος. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω."

Για το πόσο θα τον βοηθήσει η νίκη επί του Alcaraz στον ψυχολογικό τομέα, είπε: "Είναι σπουδαία νίκη για την αυτοπεποίθησή μου και είναι φανταστικό που κέρδισα, όμως αν χάσω την Κυριακή θα απογοητευτώ πολύ. Έτσι είναι το τένις. Ελπίζω να έχω πολλά χρόνια μπροστά μου, γιατί αν το κάνεις αυτό στο υψηλότερο επίπεδο τότε φέρνει αυτοπεποίθηση. Ξέρεις ότι μπορείς να το ξανακάνεις και θέλεις να το ξανακάνεις για να νιώσεις ξανά έτσι. Την ίδια στιγμή, πρέπει να τα ξεχάσεις όλα και να πας στο επόμενο."

Για τα νεύρα του στο τελευταίο game προς τους θεατές που φώναζαν ανάμεσα στα σερβίς του, είπε: "Ήταν πιθανότατα χιλιάδες Ισπανοί που άρχισαν να φωνάζουν. Δεν είναι ωραίο, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Μετά την καριέρα μου, αν βρεθώ σε αγώνα και δω κάποιον να το κάνει θα τον δείξω αμέσως. Δεν θα βλέπω καν το ματς, θα δείχνω αυτόν που το έκανε για να τον πετάξουν έξω!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots