Στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

 
Στον τελικό ο Τσιτσιπάς!
tennisnews team Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 - 19:12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Kenneth Raisma προκρίθηκαν στον τελικό των διπλών αγοριών στο Wimbledon, καθώς απέκλεισαν στα δύο σετ τους Καναδούς Benjamin Sigouin και Louis Wessels.

Ο Τσιτσιπάς και ο Raisma έκαναν ένα άψογο παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς και κέρδισαν τον πολύ κλειστό ημιτελικό με τους Καναδούς Sigouin και Wessels με 7-6 (5), 7-6 (7).

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας και ο Εσθονός συμπαίκτης του είχαν 8 άσους στο σημερινό παιχνίδι, ενώ δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν σε break point. Οι δυο τους είχαν ένα break point, αλλά επίσης δεν κατάφεραν να "σπάσουν" τους Καναδούς, πήραν όμως και τα δύο tie-break, για να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη.

Στο πρώτο tie-break ο Τσιτσιπάς και ο Raisma κέρδισαν τους δύο πιο κρίσιμους πόντους από το 5-5 μέχρι το 7-5, ενώ στο δεύτερο tie-break δυσκολεύτηκαν περισσότερο, χρειάστηκε να σώσουν ένα set point, μέχρι να το κατακτήσουν με 9-7 και να ολοκληρώσουν τον θρίαμβό τους σε 1 ώρα και 16 λεπτά.

Στον αυριανό τελικό, που θα είναι ο πρώτος και για τους δυο αθλητές σε Grand Slam διοργάνωση, ο Τσιτσιπάς και ο Raisma θα αντιμετωπίσουν δυο άλλους Καναδούς, τους Felix Auger-Aliassime και Denis Shapovalov, που είναι το μεγάλο φαβορί και Νο. 1 ζευγάρι στο ταμπλό.

Θυμίζουμε πως ο Shapovalov ήταν εκείνος που σταμάτησε τον Στέφανο στα μονά των αγοριών, κερδίζοντας τον Έλληνα τενίστα με 4-6, 7-6 (5), 6-2, σε ένα παιχνίδι που ο Τσιτσιπάς μπορούσε να τελειώσει στο σερβίς του, όταν ήταν μπροστά με 6-4, 6-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots