"Γι' αυτό δεν γίνεται να διεξαχθεί αργότερα το Wimbledon"

 
"Γι' αυτό δεν γίνεται να διεξαχθεί αργότερα το Wimbledon"
"Γι' αυτό δεν γίνεται να διεξαχθεί αργότερα το Wimbledon"
tennisnews team Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 - 16:37

Ένας από τους υπεύθυνους για την κατάσταση των γηπέδων στο All England Club, εξηγεί για ποιο λόγο δεν μπορεί να διεξαχθεί ένα τουρνουά σαν το Wimbledon, σε καμιά άλλη χρονική περίοδο, πέρα απ' την καρδιά του καλοκαιριού.

Πριν από μερικές εβδομάδες, το Roland Garros ανακοίνωσε πως θα αναβληθεί έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν ήταν δυνατή η διεξαγωγή του στο τέλος του Μαΐου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, εξαιτίας της κρίσης του COVID-19. Το Wimbledon, το οποίο θα ξεκινούσε στις 29 Ιουνίου, δυστυχώς είναι ένα Grand Slam που δεν μπορεί να κάνει το ίδιο.

"Στο τέλος του καλοκαιριού, ο Ήλιος είναι χαμηλότερα στον ουρανό. To σημείο δρόσου φτάνει στο χορτάρι νωρίτερα και τα γήπεδα είναι πιο γλιστερά. Όσο κι αν θα θέλαμε να είχαμε αγώνες στο τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο, δεν γίνεται. Έχουμε φιλοξενήσει αγώνες Davis Cup τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αγώνες ξεκινούσαν στις 11:30 το πρωί και τελείωναν στις 17:00. Στο Championships θα θέλαμε τα γήπεδα από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 κάθε μέρα. Η φιλοξενία 670 αγώνων σε 13 μέρες είναι πρόκληση ακόμα και στην κορύφωση του καλοκαιριού, πόσω μάλλον σε άλλες εποχές του χρόνου", εξήγησε ο Neil Stubley, που εργάζεται ως συντηρητής στο All England Club.

"Μια από τις ομορφιές της δουλειάς μου είναι να παρουσιάζω το έργο μου στον κόσμο κάθε μέρα. Όταν όλος ο κόσμος βλέπει το Centre Court την πρώτη μέρα του Wimbledon, πάντα νιώθω το πιο νευρικό συναίσθημα."

Το Wimbledon ακυρώθηκε για πρώτη φορά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2021, από τις 28 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots