ATP
Όταν ο Djokovic κέρδιζε το Wimbledon στο... δωμάτιό του

 
Όταν ο Djokovic κέρδιζε το Wimbledon στο... δωμάτιό του
tn team Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 - 22:41

Το artwork που έφερε πολλά συναισθήματα στον Novak Djokovic, η ιστορία για όταν ως παιδί έφτιαχνε με αυτοσχέδια υλικά το τρόπαιο του Wimbledon και το σήκωνε μπροστά από τον καθρέφτη στο δωμάτιό του και το όμορφο μήνυμα του κατόχου 20 Grand Slam τίτλων.

Με αφορμή μια δημιουργία που τον απεικονίζει παιδί να κοιτάζει στον καθρέφτη τη σημερινη του εκδοχή, ο Novak Djokovic δημοσίευσε στα social media ένα κείμενο με αρκετή συναισθηματική φόρτιση, γυρνώντας πίσω σε εκείνη την εποχή, εξιστορώντας την όμορφη ιστορία με το αυτοσχέδιο τρόπαιο και τον καθρέφτη και φτάνοντας στο συμπέρασμα πως όλοι οι γονείς πρέπει να σέβονται τα όνειρα των παιδιών τους και να δημιουργούν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον ώστε να τα βοηθήσουν να υλοποιηθούν.

"Ξέρω πως άργησα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για μια δημοσίευση για το Wimbledon. Ήθελα να γράψω λίγα πράγματα γι' αυτό το υπέροχο κομμάτι, του οποίου δε γνωρίζω το δημιουργό. Όταν πρωτοείδα αυτή την εικόνα συγκινήθηκα. Με γύρισε πίσω στην παιδική μου ηλικία, στα πρώτα μου βήματα στο τένις. Όταν ήμουν παιδί, όταν έφτιαχνα μόνος μου το τρόπαιο του Wimbledon με αυτοσχέδια υλικά που μπορούσα να βρω στο δωμάτιό μου. Κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα 'είμαι ο Novak Djokovic, πρωταθλητής του Wimbledon'.

Το να κερδίζω αυτό το τόσο ξεχωριστό τουρνουά για 6η φορά είναι σουρεάλ. Είμαι ευλογημένος και ευγνώμων που βίωσα αυτές τις όμορφες στιγμές στο ιερό γρασίδι του Wimbledon. Η φαντασία μου αποδείχτηκε πολύ ρεαλιστική. Όπως κάθε παιδί, ονειρεύτηκα, φαντάστηκα και πίστεψα 100% στα όνειρά μου, τα οποία ήδη έχουν εκπληρωθεί. Το να μπορείς να φαντάζεσαι και να οραματίζεσαι κάτι, είναι μια υπερδύναμη.

Όταν τα παιδιά ονειρεύονται και φαντάζονται, είναι η πιο αγνή μορφή της αγάπης και του κινήτρου. Ήμουν τυχερός που είχα τους γονείς μου και μερικούς ακόμα κοντινούς ανθρώπους στην καριέρα μου, που μου επέτρεψαν να ονειρεύομαι και να πιστεύω πως μπορώ να φτάσω ως στα αστέρια του τένις. Δεν λέω πως όλοι θα πετύχουν και θα ξεπεράσουν τα μεγαλύτερα ύψη στο τένις. Ως γονιός, πιστεύω πως το να δημιουργείς ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας όπου οι γονείς σέβονται και στηρίζουν τα όνειρα των παιδιών τους, μπορεί να κάνει θαύματα για την κοινωνία μας και το οικοσύστημα του αθλητισμού σαν σύνολο."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Novak Djokovic (@djokernole)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots