Ανέβασε ταχύτητα από νωρίς ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 - 17:45

O Jack Draper προηγήθηκε με σετ και υποχρέωσε τον Novak Djokovic να ανεβάσει ταχύτητα από πολύ νωρίς φέτος στο Wimbledon, μόλις ωστόσο το έκανε, ο κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων "γύρισε" το ματς χωρίς να κινδυνέψει και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Ο 19χρονος Draper, No.253 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να κερδίσει το 1ο σετ στην πρώτη του αναμέτρηση ever απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, ο Djokovic όμως πάτησε το γκάζι μετά το χαμένο σετ και έφτασε στην επικράτηση με 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

O Nole, υπερασπιστής του τίτλου στο Wimbledon και 5 φορές πρωταθλητής συνολικά, έχασε για 1η φορά σετ στην πρεμιέρα του στο Grand Slam της Μεγάλης Βρετανίας από το 2010, δηλαδή μετά από 11 χρόνια.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κάνει το 16/16 σε πρεμιέρες του στο Championships, καθώς και να βελτιώσει το ρεκόρ του στα Grand Slams για φέτος στο 15-0 νίκες! Θυμίζουμε πως διεκδικεί να γίνει ο πρώτος παίκτης από το 1969 που θα κερδίσει τα πρώτα τρια Grand Slams μιας σεζόν, ενώ διεκδικεί να γίνει και ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που θα κάνει το golden Slam, να κερδίσει δηλαδή όλα τα Slams και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα στην ίδια σεζόν.

Ο Djokovic, που ανέβασε πολύ το επίπεδό του μετά το χαμένο σετ και δεν κινδύνεψε στο παραμικρό από τον νεαρό Βρετανό, πέτυχε συνολικά 24 άσους και 46 winners, ενώ είχε και 24 αβίαστα λάθη. Στους 26 winners έμεινε ο Draper, που έκανε και 27 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ μπορεί ο Σέρβος να μην κατάφερε να κάνει break, με τον Draper να έχει ένα πολύ εντυπωσιακό 7/7 σβησμένα break points, έκτοτε όμως ο Novak εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις 8 ευκαιρίες του, ενώ το δικό του σερβίς δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου. Σε 2ο και 3ο σετ δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του, ενώ στο 4ο σετ απειλήθηκε μόνο μια φορά με break point, όταν ήταν ήδη μπροστά με 4-1, ούτε τότε όμως έχασε το σερβίς του και έφτασε στο 5-1.

Έφτασε τις 28 νίκες σε 31 αναμετρήσεις για το 2021 ο Djokovic (28-3), ο οποίος βελτίωσε παράλληλα το ρεκόρ του στο Wimbledon σε 73-10 νίκες. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τον Kevin Anderson, είτε τον Marcelo Tomas Barrios Vera.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots