Μπήκε 8άδα για... 18η φορά ο Federer! (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer © AELTC/Jon Super
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 22:12

Ο Roger Federer κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 3-0 σετ, προκρίθηκε στον 58ο προημιτελικό Grand Slam της καριέρας του και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που θα παίξει στα προημιτελικά του Wimbledon στην ιστορία της open era. Αυτός θα είναι ο 18ος προημιτελικός του Roger στο Wimbledon.

Ένα μήνα πριν κλείσει τα 40, ο Roger Federer επιβλήθηκε του Lorenzo Sonego με 7-5, 6-4, 6-2 και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που θα παίξει στα προημιτελικά του Wimbledon.

Ο Ελβετός μαέστρος έφτασε συγχρόνως τις 105 νίκες στο Wimbledon (105-13) και τις 369 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις (369-59), βελτιώνοντας κι άλλο τα δυο ρεκόρ που του ανήκουν.

Ο Federer έκανε το πρώτο break του αγώνα στο 7ο game (4-3) και προηγήθηκε με 5-3, αλλά ο Sonego κατάφερε να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 5-5. Στη συνέχεια, μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, ο Ιταλός έσβησε 2 break points, με τον Federer να έχει και 3η ευκαιρία.

Σε μια άτυχη συγκυρία για τον Sonego, ο αγώνας διακόπηκε από τη βροχή στο break point και όταν το παιχνίδι συνεχίστηκε με κλειστή την οροφή, ο Ιταλός έκανε διπλό λάθος και ο Federer πήρε νέο προβάδισμα με break στο 6-5. Είχε πάντως την ευκαιρία του να επιστρέψει στο σετ ο Sonego, αλλά ο Federer ανέτρεψε το 15-40 και με 4 διαδοχικούς πόντους κράτησε το σερβίς του για το 7-5.

Πιο απλά ήταν τα πράγματα από εκεί και πέρα για τον Federer, που εκμεταλλεύτηκε και τις ευνοϊκότερες για εκείνον συνθήκες. Έκανε το break στο 5ο game του 2ου σετ και προηγήθηκε με 3-2. Στο 6o game επέστρεψε από το 3-2, 15-30 και έκτοτε κέρδισε 11 συνεχόμενους πόντους από τη γραμμή του σερβίς, για να φτάσει χωρίς πρόβλημα και στην κατάκτηση του 2ου σετ.

Στο 3ο σετ ο Ελβετός έκανε συνεχόμενα break, στο 1ο (1-0) και στο 3ο game (3-0), για να "ξεφύγει" με 4-0 και να φτάσει ακόμα πιο εύκολα στην κατάκτησή του, στο 8ο game, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

O αντίπαλος του Federer θα γίνει γνωστός αύριο, καθώς ο άλλος αγώνας για τον 4ο γύρο και ο μοναδικός που δε θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, ανάμεσα στον Daniil Medvedev και Hubert Hurkacz, διακόπηκε από τη βροχή και μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα της Τρίτης. Ο Medvedev έχει το προβάδισμα με 6-2, 6-7 (2), 6-3, 3-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots