Εγκατέλειψε η Raducanu, στις "8" η Tomljanovic

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © AELTC
tn team Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 - 23:26

H 18χρονη Emma Raducanu ολοκλήρωσε με τον πλέον άδοξο τρόπο το μαγικό της ταξίδι στο φετινό Wimbledon και η Ajla Tomljanovic πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς.

H Ajla Tomljanovic είχε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα με 6-4, 3-0, όταν η Emma Raducanu πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, έχοντας κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που φανερά την επηρέασε και στο παιχνίδι.

Σε ένα ασυνήθιστο σκηνικό, η 18χρονη Βρετανίδα αποχώρησε από το court για το ιατρικό τάιμ άουτ, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ, ανακοινώνοντας μέσα από τα αποδυτήρια την εγκατάλειψή της.

Η Tomljanovic προκρίθηκε μ' αυτόν τον τρόπο στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για την 28χρονη Αυστραλή, με κροατικές ρίζες, καθώς ο αγώνας ήταν πολύ κλειστός πριν τον τραυματισμό της Raducanu.

Οι δυο παίκτριες μοιράστηκαν τα games έως το 4-4. Μετά από δυο πολύ μεγάλα games σε διάρκεια, η Tomljanovic έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς της για το 5-4, ενώ στη συνέχεια έκανε και το break σε ένα game με 3 ισοπαλίες, για να πάρει το σετ με 6-4. Η Raducanu δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστική στο 2ο σετ και η Tomljanovic "ξέφυγε" γρήγορα με 3-0, όταν η 18χρονη σταμάτησε το παιχνίδι για να λάβει τη βοήθεια του γιατρού.

Με την πρόκρισή της στα προημιτελικά, η Tomljanovic εξασφάλισε και την παρουσία μιας Αυστραλής στα ημιτελικά, αφού θα αντιμετωπίσει αύριο την Ashleigh Barty. Θυμίζουμε πως η κορυφαία παίκτρια του κόσμου απέκλεισε πριν λίγες ώρες την Barbora Krejcikova.

Στην αντίπερα όχθη, η Raducanu ήταν η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, με την πορεία της μέχρι την τελική 16άδα στο ντεμπούτο της σε ένα Grand Slam. Η μόλις 18χρονη Βρετανίδα, που έχει ρίζες από τη Ρουμανία και ζει στο Λονδίνο από την ηλικία των 2 ετών, πήρε wild card από την LTA και με την φανταστική της πορεία αναμένεται να μπει για πρώτη φορά στο Top 200, από το Νο.338 που βρίσκεται σήμερα. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots