Nadal: "Δεν νιώθω τον πόνο που ένιωθα τον τελευταίο 1,5 χρόνο" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © AELTC
tn team Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 6:05

Θετικός ήταν ο Rafael Nadal στη συνέντευξή του στο Wimbledon, εξηγώντας πως τα πηγαίνει πολύ καλά με το πόδι του και δεν νιώθει τον πόνο που είχε τον τελευταίο 1,5 χρόνο σχεδόν σε καθημερινή βάση.

"Είναι προφανές πως για να βρίσκομαι εδώ, το πόδι μου τα πηγαίνει καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πως κυλούν τα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να ενθουσιαστώ κιόλας γιατί δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Μπορώ όμως να μιλήσω για τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Αρχικά να πω πως τις περισσότερες μέρες μπορώ να περπατήσω κανονικά", είπε ο Nadal στις χθεσινές του δηλώσεις για το Wimbledon. 

"Αυτό είναι πολύ βασικό για μένα. Όταν ξυπνάω να μη νιώθω τον πόνο που ένιωθα για τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Σε γενικές γραμμές τα πράγματα πηγαίνουν θετικά. Σε δεύτερο χρόνο, χρειάζεται προπόνηση. Τα πηγαίνω καλύτερα μετά απ' αυτές τις δυο εβδομάδες, δεν είχα ούτε μια μέρα που να μην μπορούσα να κουνηθώ καθόλου", πρόσθεσε ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων.

Ο 36χρονος Ισπανός, 2 φορές πρωταθλητής στο Wimbledon, μίλησε για την ιδιαιτερότητα αυτού του Slam, που πάντα ήταν πιο απρόβλεπτο: "Το 2003 δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα είχα τη δυνατότητα να κερδίσω κάποια μέρα το Wimbledon. Ο στόχος μου ήταν να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα και να έχω την ευκαιρία στο μέλλον να παίζω σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είχα επιτυχίες εδώ, αλλά πάντα ήταν μια πρόκληση για μένα. Σε σύγκριση με τις άλλες επιφάνειες τα πράγματα είναι πιο απρόβλεπτα, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω τη δουλειά μου και να βάζω τον εαυτό μου σε μια θέση που να είναι από την αρχή ανταγωνιστικός."

Τέλος, ο Nadal ρωτήθηκε και για τον μεγάλο απόντα του φετινού Wimbledon, Roger Federer: "Έχουμε μοιραστεί πολλές σημαντικές στιγμές. Είναι δύσκολο να σκεφτώ τα 15-20 τελευταία χρόνια χωρίς να σκεφτώ τον Federer. Έχουμε παίξει σε όλα τα μεγάλα γήπεδα, εκτός από τη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το μόνο που με ενοχλεί λίγο, που δεν παίξαμε στη Νέα Υόρκη, αλλά έχουμε παίξει για όλους τους υπόλοιπους μεγάλους τίτλους. Ωθούσαμε ο ένας τον άλλον να γίνει καλύτερος. Όταν έχεις κάποιον τόσο καλό μπροστά σου, σε βοηθάει να κατανοήσεις τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις καλύτερος. Οι σχέσεις μας ήταν πάντα πολύ καλές και φιλικές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots