Καλή αρχή για Halep, με ανατροπή η Kvitova (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep © AELTC
tn team Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 19:43

H Simona Halep πραγματοποίησε μια πολύ δυνατή πρεμιέρα στο Wimbledon και έχασε μόνο 5 games από την Karolina Muchova. Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και η Petra Kvitova, παρότι βρέθηκε πίσω με σετ.

Η Halep έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στην πρεμιέρα της στο φετινό Wimbledon και επιβλήθηκε της Muchova με 6-3, 6-2, σε 65 μόλις λεπτά παιχνιδιού στο Νο.1 Court.

Η 30χρονη Ρουμάνα τενίστρια, πρωταθλήτρια στο Wimbledon το 2019, τελείωσε τον αγώνα με 16 winners, ενώ έκανε μόλις 9 αβίαστα λάθη. Στο 1ο σετ έκανε από νωρίς το break και προηγήθηκε με 3-1 για να διατηρηθεί μπροστά σε όλη τη διάρκειά του, ενώ στο 2ο σετ "ξέφυγε" με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω της.

Στον 2ο γύρο η Halep θα αντιμετωπίσει την Kirsten Flipkens, που κέρδισε νωρίτερα την Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis, με 7-5, 6-2. Αυτό ήταν το ντεμπούτο της Fourlis στην ιστορική διοργάνωση, στην οποία μπήκε μέσα από τα προκριματικά.

Η Kvitova βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Jasmine Paolini, όμως ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και τελικά κέρδισε την Ιταλίδα με 2-6, 6-4, 6-2.

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη για την Τσέχα, 2 φορές πρωταθλήτρια, που πήγε στο Wimbledon αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ίστμπουρν. Στον 2ο γύρο η Kvitova θα αντιμετωπίσει την Ana Bogdan από τη Ρουμανία, που απέκλεισε την Dayana Yastremska με 6-2, 6-2.

Τέλος, μια πολύ δύσκολη νίκη πήρε η Coco Gauff, η οποία επίσης τα βρήκε σκούρα αλλά τα κατάφερε τελικά απέναντι στην Elena-Gabriela Ruse, με 2-6, 6-3, 7-5. Μια ακόμα Ρουμάνα θα αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα της η νεαρή Αμερικανίδα, τη Mihaela Buzarnescu, που κέρδισε την Nastasja Schunk με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots