Pat Cash: "Ο Κύργιος έχει πάει το τένις στο χαμηλότερο επίπεδο"

 
Pat Cash: "Ο Κύργιος έχει πάει το τένις στο χαμηλότερο επίπεδο"
© AELTC
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 20:04

Ο Pat Cash σχολίασε με τον πιο αυστηρό τρόπο τη συμπεριφορά του Νικ Κύργιου στους τελευταίους του αγώνες, αναρωτήθηκε αν θα συνεχίσει η ΑΤΡ να τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ χρησιμοποίησε και τον χαρακτηρισμό "τσίρκο", αναφερόμενος στον 27χρονο Ελληνοαυστραλό.

Σε δηλώσεις του για το BBC, o 57χρονος Αυστραλός, πρωταθλητής στο Wimbledon το 1987, μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Κύργιο, σχετικά με τη συμπεριφορά του στον αγώνα του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και τους υπόλοιπους αγώνες του, μιας και οι σκηνές είναι λίγο-πολύ επαναλαμβανόμενες.

"Έχει φέρει το τένις στο χαμηλότερο επίπεδο που μπορώ να το δω, όσον αφορά τη συμπεριφορά, τις ζαβολιές, τη χειραγώγηση, την κατάχρηση, την επιθετική συμπεριφορά προς διαιτητές, επόπτες. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Είναι απόλυτο τσίρκο", είπε χαρακτηριστικά ο Cash στο ραδιόφωνο του BBC.

"Δεν έχω πρόβλημα όταν διαχειρίζεσαι ένα παιχνίδι με τέτοιες τακτικές σε έναν βαθμό, αλλά όταν το φτάνεις σε τέτοιο επίπεδο είναι εκτός ελέγχου. Μέχρι και ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο. Τα ball kids ακόμα έτρεχαν και ο Κύργιος ξεκινούσε το παιχνίδι σερβίροντας. Δεν έκοβε καθόλου ταχύτητα", συνέχισε ο Cash.

"Ο Τσιτσιπάς απορροφήθηκε αμέσως από όλο αυτό, οπότε για τον κόσμο μπορεί να ήταν διασκεδαστικό και συναρπαστικό αυτό που έβλεπε, αλλά για μένα το έχει παρατραβήξει", κατέληξε ο 57χρονος πρώην πρωταθλητής και νυν σχολιαστής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots