Κύργιος: "Έχω αλλάξει, παλιότερα καθόμουν στην παμπ ως τις 4 το πρωί πριν τον αγώνα μου με τον Nadal"

 
Κύργιος: "Έχω αλλάξει, παλιότερα καθόμουν στην παμπ ως τις 4 το πρωί πριν τον αγώνα μου με τον Nadal"
© AELTC
tn team Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 - 10:19

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για το πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με λίγα χρόνια πριν, αποκαλύπτοντας μια ιστορία από παλιότερο αγώνα του με τον Nadal στο Wimbledon.

"Υπήρξε περίοδος στην καριέρα μου που με σήκωναν με το ζόρι από την παμπ στις 4 το πρωί, γιατί έπαιζα την επόμενη μέρα με τον Rafael Nadal στο Centre Court. Θυμάμαι πως ο ατζέντης μου με πήρε από εκεί με νεύρα. Έχω κάνει πολύ δρόμο, αυτό είναι σίγουρο. Έχω αλλάξει πολύ. Έχω καθημερινή ρουτίνα, κάτι που είναι καλό, έχω μια πολύ καλή ομάδα από πίσω μου, με τον φυσιοθεραπευτή μου είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ο ατζέντης μου είναι ο καλύτερος φίλος μου. Επίσης έχω την καλύτερη σύντροφο στον κόσμο. Το να έχεις καλούς ανθρώπους γύρω σου σε κάνει καλύτερο", είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη Τύπου του χθες, μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Wimbledon.

Για το αν σκέφτεται τον τίτλο, ο Κύργιος είπε: "Δεν είναι ο στόχος μου. Στο περιβάλλον μου έχω πει ήδη πως θα παλέψω για τον τίτλο, αλλά δεν σκέφτομαι να σηκώνω το τρόπαιο ή να φτάνω στον τελικό, ή ακόμα και στα ημιτελικά. Απλά ακολουθώ την καθημερινή μου ρουτίνα και προσπαθώ να δώσω το καλύτερό μου κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο, να μένω θετικός και να απολαμβάνω τον ελεύθερο χρόνο μου με την κοπέλα μου. Δεν σκέφτομαι κάποιον στόχο, απλά ζω την κάθε μέρα."

Για την ενόχληση που ένιωσε στον ώμο του κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Nakashima, είπε: "Μετά το ματς με τον Τσιτσιπά, ξύπνησα το επόμενο πρωί με πόνο στον ώμο. Έπαιξα πολύ τένις τον τελευταίο 1,5 μήνα, οπότε ήξερα πως θα ερχόταν η στιγμή που το σώμα μου θα ένιωθε ενόχληση. Είναι λογικό. Δεν νομίζω ότι είναι κανείς στο 100% του σ' αυτό το σημείο του τουρνουά. Πνευματικά, νιώθω πως μπορώ να διαχειριστώ τέτοιες καταστάσεις πολύ καλύτερα πλέον. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, αν ήξερα πως δεν ήμουν στο 100% μου σωματικά, έμπαινα στο παιχνίδι με τη σκέψη πως οι πιθανότητες να χάσω ήταν μεγάλες. Τις τελευταίες ώρες έπαιρνα παυσίπονα για να μειώσω τον πόνο. Ελπίζω να νιώθω καλύτερα στον επόμενο αγώνα."

Αύριο, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Cristian Garin, για μια θέση στον πρώτο του ημιτελικό σε ένα Slam: "Σ' αυτό το τμήμα του ταμπλό υπήρχε ο Berrettini, που όλοι ανακουφίστηκαν όταν αποσύρθηκε. Όποιον και να ρωτήσετε για τους καλύτερους παίκτες στο γρασίδι, όλοι θα σκεφτούν και τον Berrettini. Οπότε το βλέπω σαν ευκαιρία. Προφανώς και ο Garin είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου και σήμερα βγήκε από μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον Alex De Minaur. Ήλπιζα πως θα έπαιζα με τον Alex, με τον οποίο είμαστε φίλοι. Όταν μου είπαν ότι θα έπαιζα με τον Garin με εξέπληξε, αλλά το βλέπω σαν ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος, να αναρρώσω και να αγωνιστώ ξανά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots