Άντεξε και μπήκε 8άδα ο Κύργιος! (vid)

 
Άντεξε και μπήκε 8άδα ο Κύργιος! (vid)
© AELTC
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 18:49

Για 2η φορά στο τουρνουά ο Νικ Κύργιος χρειάστηκε να παίξει 5ο σετ, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αντιμετώπισε ενοχλήσεις στον ώμο του, κι όμως στο τέλος κατάφερε να βρει τρόπο να πάρει τη νίκη, επιστρέφοντας στα προημιτελικά του Wimbledon μετά από 8 χρόνια.

Το 2014 ο Νικ Κύργιος είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Wimbledon και είχε εντυπωσιάσει τους πάντες με το τι μπορεί να κάνει, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια, αλλά ο 27χρονος πλέον Ελληνοαυστραλός επέστρεψε στα προημιτελικά του βρετανικού major και δείχνει πιο ώριμος και ικανός από ποτέ για το κάτι παραπάνω.

Όλα αυτά εφόσον παραμείνει υγιής, μιας και σήμερα η εικόνα του ήταν αρκετά ανησυχητική, δείχνοντας να αντιμετωπίζει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενοχλήσεις στον ώμο του, αλλά όχι αρκετά έντονες ώστε να τον εμποδίσουν να σερβίρει κανονικά ή να συνεχίσει το ματς.

Μετά από μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες με τον 20χρονο Brandon Nakashima, ο Νικ κατάφερε να βρει τελικά το δρόμο προς τη νίκη και να επικρατήσει του νεαρού Αμερικανού με 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2.

Το 1ο σετ έφυγε γρήγορα και ξαφνικά από τα χέρια του Κύργιου, που σέρβιρε για την παραμονή του σ' αυτό στο 10ο game και από το πουθενά ήρθε ένα break για τον Nakashima, που το κατέκτησε με 6-4.

Ο Κύργιος ήρθε αντιμέτωπος πρώτος με break point και στο 2ο σετ, αλλά απέφυγε τα χειρότερα και το έσβησε για να κάνει το 1-1. Στη συνέχεια έκανε εκείνος break και "ξεφυγε" με 3-1 στο 2ο σετ, το οποίο τελικά κατέκτησε επίσης στα 10 games.

Στο 3ο σετ και οι δυο παίκτες προστάτευσαν καλά τα σερβίς τους και ο Κύργιος ήταν καλύτερος στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2. Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει και ο Nakashima κέρδισε τα 4 τελευταία games του 4ου σετ, για να το κατακτήσει με 6-3.

Σε εκείνο το σημείο εκτός από το πρόβλημα στον ώμο υπήρξε ανησυχία και για την ψυχολογική κατάσταση του Κύργιου, που φάνηκε να έχει χάσει για λίγα λεπτά τη συγκέντρωσή του και να βγάζει εκνευρισμό. Δεν ήταν πολύ μακριά από μια ολική κατάρρευση άλλωστε, ξεκινώντας το 5ο σετ με 6 χαμένους πόντους στη σειρά και από το 0-1, 0-30.

Σε εκείνο το σημείο όμως έδειξε γιατί είναι πιο ώριμος από ποτέ και γιατί έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του για το κάτι παραπάνω αυτή τη χρονιά στο Wimbledon, αφού τελικά κατάφερε να αφήσει πίσω του τη δύσκολη αυτή κατάσταση, να ισοφαρίσει σε 1-1 και έκτοτε να κάνει ένα πολύ σοβαρό σετ, στο οποίο "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Nakashima και το κατέκτησε με 6-2.

Ήταν η 2η φορά στο τουρνουά που ο Κύργιος οδηγήθηκε σε 5ο σετ και έφυγε νικητής, αφού στον 1ο γύρο είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Paul Jubb με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή είχε μείνει πίσω με 0-1 σετ και αργότερα αν και ήταν μπροστά με 2-1, ισοφαρίστηκε σε 2-2.

Έχοντας παίξει και το πολύ κλειστό παιχνίδι με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 3ο γύρο, ένα ερώτημα για τον Κύργιο θα είναι σίγουρα πόσα καύσιμα έχει ακόμα στις μηχανές του για τη συνέχεια, αλλά και σε τι κατάσταση θα είναι ο ώμος του στο επόμενο παιχνίδι.

Τα προγνωστικά πάντως είναι με το μέρος του, καθώς στον 3ο του προημιτελικό σε ένα Grand Slam και 1ο μετά από 7,5 χρόνια, θα αντιμετωπίσει τον Cristian Garin, έχοντας μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπει στον πρώτο του ημιτελικό σε ένα major.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο 24χρονος Χιλιανός, που μπήκε για 1η φορά σε έναν Grand Slam προημιτελικό, επέστρεψε από το 0-2 σετ πίσω και έσβησε 2 match points στο 5ο σετ, για να κερδίσει τον Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots