Επέστρεψε από το 0-2 και μπήκε 8άδα ο Garin! (vid)

 
Cristian Garin
Cristian Garin © AELTC
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 18:09

O Cristian Garin έγινε ο πρώτος παίκτης που ανατρέπει το 0-2 σετ στο φετινό Wimbledon, σβήνοντας μάλιστα και 2 match points απέναντι στον Alex De Minaur, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Ο Cristian Garin επέστρεψε από 2 σετ πίσω και έσβησε 2 συνεχόμενα match point στο 5ο σετ, για να κερδίσει μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη τον Alex De Minaur με 2-6, 5-7, 7-6 (3), 6-4, 7-6 (6) και να προκριθεί στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του.

Ο 26χρονος Χιλιανός, Νο.43 στον κόσμο, έδειχνε να μην έχει τύχη μετά την απώλεια των πρώτων 2 σετ. Στο 3ο σετ είχε προηγηθεί με 3-0, αλλά ο De Minaur κατάφερε να ισορροπήσει και αυτό το σετ και να φτάσει 2 games μακριά από μια straight sets νίκη στο 5-5.

Στο 11ο game μάλιστα ο Αυστραλός είχε break point, αλλά ο Garin έμεινε "ζωντανός" και κράτησε το σερβίς του. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 1-3 στο tie-break και με 6 συνεχόμενους πόντους το κατέκτησε με 7-3.

Στο 4ο σετ ο Χιλιανός "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του De Minaur και προηγήθηκε με 5-2. Ο Αυστραλός μείωσε σε 5-3 και κράτησε το σερβίς του για το 5-4, σε ένα game που έσβησε 3 set points. Ο Garin ωστόσο δεν πτοήθηκε και κράτησε το σερβίς του στο επόμενο game, για να στείλει το ματς σε 5ο σετ.

Εκει βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό match point, στο 4-5, 15-40, για μια ακόμα φορά όμως είχε σύμμαχο το σερβίς στην πιο δύσκολη στιγμή και ισοφάρισε σε 5-5. Και ο De Minaur έσβησε διπλό break point στο επόμενο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 6-5.

Το σετ πήγε στο super tie-break, όπου ο Garin βρέθηκε πίσω με 3-5, αλλά κέρδισε τους 7 από τους 8 τελευταίους πόντους του αγώνα και το κέρδισε με 10-6, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή σε 4 ώρες και 34 λεπτά.

Για 1η φορά προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Garin, ο οποίος θα περιμένει την αναμέτρηση του Νικ Κύργιου με τον Brandon Nakashima για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots