Σπουδαίος Norrie στους "4" του Wimbledon (vid)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © AELTC
tn team Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 - 21:22

6 χρόνια μετά τον θρίαμβο του Andy Murray στο Centre Court, η Μεγάλη Βρετανία θα έχει ξανά εκπρόσωπο στα ημιτελικά του Wimbledon! Ο Cameron Norrie επέστρεψε 2 φορές από σετ πίσω και κέρδισε τον David Goffin, πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του.

Ο Norrie επικράτησε του Goffin με 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5, έπειτα από 3 ώρες και 28 λεπτά μάχης στο No.1 Court του All England Club.

Ο Norrie, που είναι ο μοναδικός Βρετανός που συνεχίζει στο ταμπλό ήδη από τον 4ο γύρο, έγινε ο πρώτος που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon από το 2017 και θα γίνει ο πρώτος που θα βρεθεί σε έναν ημιτελικό από το 2016, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής ο Andy Murray.

Δυο φορές βρέθηκε πίσω με σετ στο παιχνίδι ο Norrie, απέναντι σε έναν πολύ καλό Goffin, που ολοκλήρωσε το ματς με 49 winners και 45 αβίαστα λάθη, έναντι 38 winners και 46 λάθη του Βρετανού. Επιπλέον, ο Βέλγος κέρδισε 7 περισσότερους πόντους συνολικά στο ματς (151-144), αυτό όμως μικρή σημασία έχει, αφού ο Norrie κέρδισε τους κρισιμότερους από αυτούς.

Ο Norrie αρχικά έμεινε "ζωντανός" επιστρέφοντας από break πίσω στο 2ο σετ, στο οποίο έχανε με 3-4. Στο 3ο σετ ο Goffin ηταν αισθητά καλύτερος, ο Βρετανός όμως δεν το έβαλε κάτω και έκανε ένα πολύ καλύτερο 4ο σετ, στο οποίο κέρδισε τα 3 τελευταία games και το πήρε με 6-3.

Και στο 5ο σετ ο Norrie ήταν καλύτερος και δεν κινδύνεψε με break point, για να κάνει το αποφασιστικό break στο 11ο game και να περάσει μπροστά με 6-5, μέσα σε πανδαιμόνιο. Διαχειρίστηκε και την πίεση ο 26χρονος, για να σερβίρει επιτυχώς για το 7-5 στο επόμενο game, αξιοποιώντας το 2ο match point του.

Ο Norrie συνδύασε με νίκη τον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση και έκλεισε μια θέση για τα ημιτελικά της Παρασκευής, όπου θα αντιμετωπίσει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και ανίκητο στο SW19 τα τελευταία 5 χρόνια, Novak Djokovic.

Θυμίζουμε πως και ο Nole χρειάστηκε 5ο σετ, επιστρέφοντας μάλιστα από το 0-2 σετ, για να κερδίσει τον Jannik Sinner στον άλλον προημιτελικό που έγινε σήμερα.

Άλλη μια φορά είχαν συναντηθεί στο tour o Djokovic με τον Norrie και ο Σέρβος είχε επιβληθεί άνετα με 6-2, 6-1, στο round robin του ATP Finals το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots