Νίκησε και την Anisimova και μπήκε 4άδα η Halep (vid)

 
Simona Halep
Simona Halep © AELTC
tn team Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 - 16:43

Όλο και περισσότερο στον 2ο συνεχόμενο τίτλο της στο Wimbledon πλησιάζει η Simona Halep, η οποία κέρδισε μέσα σε μια ώρα την Amanda Anisimova και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο της σερί στο SW19.

Η Simona Halep κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησής της με την Amanda Anisimova και κέρδισε τη νεαρή Αμερικανίδα με 6-2, 6-4 σε 63 μόλις λεπτά, εξασφαλίοζντας με πειστικό τρόπο την παρουσία της στους αυριανούς ημιτελικούς του Wimbledon.

Μπορούσε να φτάσει και νωρίτερα στη νίκη η Halep, η οποία κυριαρχούσε απολύτως στο court την ώρα που η Anisimova έμοιαζε τελείως αποσυντονισμένη. Η 30χρονη Ρουμάνα κέρδισε σε λιγότερο από μισή ώρα το 1ο σετ με 6-2, ενώ προηγήθηκε με 5-1 στο 2ο σετ.

Η Anisimova ξεκίνησε να παίζει πολύ καλύτερα από εκείνο το σημείο και κατάφερε να μειώσει σε 5-4, έχοντας μάλιστα τριπλό break point για το 5-5, στο 5-4, 0-40. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τη Halep, που ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο και κέρδισε 5 πόντους στη σειρά, για να κρατήσει το σερβίς της και να "σφραγίσει" τη νίκη πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα.

Αυτή ήταν η 12η διαδοχική νίκη της Halep στο Wimbledon, όπου την τελευταία φορά που αγωνίστηκε, το 2019, είχε κατακτήσει τον τίτλο. Προκρίθηκε για 3η φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης και για 9η συνολικά σε ένα Grand Slam, ενώ απέχει 2 νίκες από τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της στο Wimbledon και τον 3ο συνολικά σε ένα Slam.

Θα μπει στη μάχη των ημιτελικών αύριο, όπου θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina. Η 23χρονη Καζάκα δεν ξεκίνησε καλά στην αναμέτρησή της με την Ajla Tomljanovic, αλλά ανέβασε το επίπεδό της και πήρε τη νίκη με 4-6, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots