1ος GS ημιτελικός για τη Rybakina (vids)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © AELTC
tn team Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 - 17:05

H Elena Rybakina επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Ajla Tomljanovic, για να πάρει την πρώτη της πρόκριση σε ημιτελικό Grand Slam στην καριέρα της.

Η Elena Rybakina συνεχίζει την ανοδική της πορεία και προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam, κερδίζοντας την Ajla Tomljanovic με 4-6, 6-2, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Η 23χρονη Καζάκα, η οποία κάνει σταθερά βήματα προς την κορυφή τα τελευταία χρόνια, έπαιξε για 2η φορά στην καριέρα της σε έναν προημιτελικό σε major, μετά το Roland Garros του 2021.

Δεν ξεκίνησε ιδανικά ο αγώνας για εκείνη, αφού υπέστη break νωρίς στο 1ο σετ, έμεινε πίσω με 1-3 και δεν κατάφερε να επιστρέψει, χάνοντάς το με 6-4. Στο 2ο σετ απώλεσε προβάδισμα με break από το 2-0, αλλά μετά το 2-2 κέρδισε 4 games στη σειρά και πήρε το σετ με 6-2.

Κυριάρχησε και στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-1. Η Tomljanovic πάλεψε και κατάφερε να παρατείνει τη ζωή της στο τουρνουά, μειώνοντας σε 5-3 και σβήνοντας ένα match point, όμως η Rybakina σέρβιρε άψογα στο επόμενο game και "κλείδωσε" τη νίκη με το 6-3, σε 1 ώρα και 51 λεπτά παιχνιδιού.

Η Rybakina τελείωσε τον πολύ καλό της αγώνα με 13 άσους, 32 winners και 28 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Tomljanovic είχε 14 winners και 21 αβίαστα λάθη.

Αύριο για τα ημιτελικά η Rybakina θα αντιμετωπίσει την Simona Halep, που εντυπωσιάζει και φέτος στο SW19. Η 30χρονη Ρουμάνα κέρδισε νωρίτερα μέσα σε μια ώρα την Amanda Anisimova και έφτασε τις 12 συνεχόμενες νίκες στο Wimbledon, χωρίς να έχει χαμένο σετ στα 10 τελευταία παιχνίδια της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots