Κύργιος: "Δεν περίμενα να φτάσω ως εδώ, θέλω να συνεχίσω"

 
Κύργιος: "Δεν περίμενα να φτάσω ως εδώ, θέλω να συνεχίσω"
© AELTC
tn team Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 - 10:34

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για το πως ξέφυγε από μια πολύ δύσκολη περίοδο στην οποία είχε πολλές αμφιβολίες και σκεφτόταν να σταματήσει το τένις, για την σπουδαία πορεία του μέχρι τα ημιτελικά, αλλά και για την επιθυμία του να πάει μέχρι το τέλος. Αρνήθηκε να σχολιάσει για τις εις βάρος του κατηγορίες για επίθεση στην πρώην σύντροφό του.

"Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έφτανα ως εδώ. Πίστευα ότι η ευκαιρία μου είχε περάσει, ειδικά με τη θέση στην οποία βρισκόμουν πριν 2 χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος με τον εαυτό μου και με την ομάδα μου, για όλα όσα περάσαμε. Σήμερα δεν ήταν εύκολο και έπαιξα πολύ καλά. Όταν κέρδισα, σκέφτηκα πως άλλαξαν τα πράγματα. Υπήρχε μια εποχή που σκεφτόμουν να αποσυρθώ από το άθλημα πριν 1-1,5 χρόνο. Είχα αρχίσει να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου, αλλά τα πράγματα άλλαξαν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλω να ευχαριστήσω γι' αυτό. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό επίτευγμα για μένα, αλλά δεν θέλω να τελειώσει εδώ", είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη Τύπου του χθες, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Cristian Garin.

Για το ότι θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam, o Νικ είπε: "Είναι πολύ ξεχωριστό που θα παίξω με τον Rafa. Είχαμε μεγάλες μάχες στο Centre Court, μια φορά με κέρδισε και μια τον κέρδισα. Είμαστε δυο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά νιώθω πως υπάρχει σεβασμός ανάμεσά μας. Είναι ένας αγώνας που όλοι θέλουν να δουν, πιθανότατα αυτός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση. Πρέπει να είμαι σίγουρος πως το σώμα μου θα είναι καλά προετοιμασμένο."

Για την ωριμότητα που έχει δείξει σε όλο το τουρνουά: "Νιώθω πιο ώριμος από ποτέ. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, αν έφτανα στον 3ο ή στον 4ο γύρο, ήμουν πολλές ώρες στο τηλέφωνό μου, πήγαινα για φαγητό έξω και ανακάλυπτα την πόλη. Τώρα έχουμε τον ίδιο στόχο με όλη την ομάδα μου και γι' αυτό πηγαίνει καλά. Τους είπα από πριν πως ήθελα να πάω μακριά και να κερδίσω αυτό το τρόπαιο. Είναι πολύ απλό όπως το να ξεκουράζεσαι καλά, αλλά δεν ήταν πάντα το ευκολότερο πράγμα αυτό για μένα."

Τέλος, ο Κύργιος ρωτήθηκε και για την κατηγορία εις βάρος του για επίθεση στην πρώην σύντροφό του, για την οποία κλήθηκε τον επόμενο μήνα στο δικαστήριο της Καμπέρα: "Προφανώς έχω πολλές σκέψεις και πολλά να πω γι' αυτό, να σας δώσω τη δική μου εκδοχή της ιστορίας. Όμως οι δικηγόροι μου με έχουν συμβουλέψει να μην μιλήσω, μέχρι να βγει η τελική απόφαση του δικαστηρίου. Καταλαβαίνω πως όλοι θέλετε να μάθετε τι έγινε, αλλά για τώρα δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες. Ειλικρινά, είναι κάτι που δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Είμαι άνθρωπος και είναι δύσκολο να διαβάζω γι' αυτό ή να με ρωτάνε συνέχεια, όμως σήμερα έπαιξα στα προημιτελικά του Wimbledon και ξέρω πως μέσα μου ήμουν έτοιμος γι' αυτό. Οπότε δεν έχει καμία επίδραση στην προετοιμασία μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots