Σπουδαία Rybakina, σταμάτησε τη Halep και μπήκε τελικό (vid)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © AELTC
tn team Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 - 19:14

Μετά από 12 διαδοχικές νίκες στο Wimbledon και 10 χωρίς να έχει χάσει σετ, η Elena Rybakina ήρθε για να σταματήσει τα σερί της Simona Halep, κάνοντας ένα μεγάλο ματς για να την κερδίσει με 2-0 σετ και να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της.

Η Elena Rybakina έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Simona Halep με 6-3, 6-3 στον δεύτερο ημιτελικό του Wimbledon, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του Σαββάτου.

Στον πρώτο της ημιτελικό σε ένα Grand Slam στην καριέρα της, η 23χρονη Καζάκα έλεγξε τον ρυθμό, είχε 17 winners και 16 αβίαστα λάθη, "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Halep και είχε το πάνω χέρι από την αρχή έως το τέλος, για να ολοκληρώσει τον σπουδαιότερο θρίαμβο της καριέρας της σε 75 μόλις λεπτά.

Κέρδισε τα πρώτα 3 games στο ματς η Rybakina, η οποία δεν κοίταξε πίσω της στο 1ο σετ, στο οποίο είχε μάλιστα ευκαιρίες για διπλό break και δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς της.

Στο 2ο σετ έκανε επίσης break από την αρχή η Καζάκα, για να προηγηθεί με 2-0. Η Halep αξιοποίησε την πρώτη της ευκαιρία για break στο ματς και ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η Rybakina απάντησε αμέσως και έκανε το 4-2. Έκτοτε δεν κινδύνεψε ξανά η 23χρονη, που με νέο break "σφράγισε" τη νίκη στο 9ο game του 2ου σετ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα της Rybakina, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί μια αργή, αλλά σταθερή πορεία προς τις κορυφαίες του κόσμου. Θα μπορούσε να κάνει μεγάλο άλμα μετά απ' αυτό το τουρνουά, αλλά θα παραμείνει στο Νο.23 του κόσμου, αφού το Wimbledon δεν θα μοιράσει βαθμούς αυτή τη χρονιά.

Η Rybakina θα παίξει για 9η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της συνολικά. Έχει μόνο 2 νίκες και 6 ήττες σε τελικούς, ενώ οι σημαντικότεροι τίτλοι που κέρδισε ήταν σε 250άρια και οι μεγαλύτεροι τελικοί που έπαιξε σε 500άρια.

Το Σάββατο θα παίξει σε έναν τελικό Grand Slam και θα αντιμετωπίσει τη Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ons Jabeur, που νωρίτερα επικράτησε με 2-1 σετ της Tatjana Maria στον άλλον ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots