Μπήκε τελικό η Jabeur! (vid)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © AELTC
tennisnews team Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 - 17:25

H Ons Jabeur σταμάτησε και την απίθανη φετινή πορεία της Tatjana Maria, για να μπει στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της και να γράψει για μια ακόμα φορά ιστορία!

Ακόμα ένα βήμα προς τον πρώτο της Grand Slam τίτλο έκανε η Ons Jabeur, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Wimbledon, κερδίζοντας την Tatjana Maria στον πρώτο ημιτελικό με 6-2, 3-6, 6-1.

Δεν ήταν εύκολο ματς για τη Jabeur, που όμως ήταν σε θέση να ανεβάσει το επίπεδό της σε 1ο και 3ο σετ σε έναν βαθμό που η Maria ήταν αδύνατο να την ακολουθήσει. Τελείωσε τον αγώνα με 39 winners η 28χρονη Τυνήσια, την ώρα που η 34χρονη Γερμανίδα είχε μόλις 17. Επίσης η Jabeur έκανε 30 αβίαστα λάθη, μόλις 4 περισσότερα από την αντίπαλή της.

Η πρώτη Αράβισσα παίκτρια που έπαιξε σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης κυριάρχησε στο 1ο σετ, στο οποίο έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), δεν απειλήθηκε σε κανένα δικό της service game και έφτασε πολύ γρήγορα στο 6-2.

Στο 2ο σετ η Jabeur είχε διπλό break point για να περάσει μπροστά στο 3o game, αλλά η Maria κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και μετά απ' αυτό να κάνει και το πρώτο της break στο παιχνίδι, για να περάσει μπροστά με 4-1. Διατήρησε το προβάδισμα σ' αυτό το σετ η Γερμανίδα, που το κατέκτησε με 6-3.

Η Jabeur ωστόσο απάντησε με εμφατικό τρόπο, αφού "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς της Maria και προηγήθηκε με 5-0 στο αποφασιστικό σετ. Το μόνο που κατάφερε η Maria ήταν να αποφύγει το bagel, με την Τυνήσια πρωταθλήτρια να κλείνει το σετ στο 7o game, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν δυο τρομερές εβδομάδες για την 34χρονη Maria, μητέρα 2 παιδιών, που επέστρεψε στο tour μετά τη δεύτερη γέννα της αυτή τη χρονιά και από το Νο.103 του κόσμου κατάφερε να κάνει αυτή την απίθανη πορεία.

Η Jabeur έγραψε για ακόμα μια φορά ιστορία και το Σάββατο θα γίνει η πρώτη Αράβισσα τενίστρια που θα παίξει σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης. Θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό, μεταξύ της Simona Halep και της Elena Rybakina, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots