Wimbledon: Πράσινο φως για Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © AELTC
tn team Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 - 12:35

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα επιστρέψουν στο Wimbledon αυτή τη χρονιά, με την προϋπόθεση να μην δείξουν καμία υποστήριξη στον Πούτιν.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail, οι διοργανωτές του Wimbledon έχουν αποφασίσει να βάλουν τέλος στον αποκλεισμό για τον οποίο δέχτηκαν δριμύτατη κριτική αλλά και κυρώσεις από τα υπόλοιπα κυβερνητικά όργανα του αθλήματος.

Συνεπώς, το 2023 όπως όλα δείχνουν δεν θα ισχύσει αποκλεισμός και οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες θα επιστρέψουν στο All England Club, όπως και στα υπόλοιπα τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας, από τα οποία επίσης ήταν αποκλεισμένοι.

Για να συμβεί αυτό, θα υπάρξει ο όρος να μην εκφραστούν με οποιονδήποτε τρόπο υπέρ του προέδρου Πούτιν και του πολέμου που κάνει στην Ουκρανία. Αν το κάνουν, θα υπάρξει άμεσος αποκλεισμός και πρόστιμο.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται ρωσικές σημαίες στις εγκαταστάσεις του All England Club, κάτι όμως που ίσχυε και στo Australian Open.

Να σημειωθεί πως ούτως ή άλλως οι μεγαλύτεροι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες είχαν προτείνει κάτι αντίστοιχο, όταν ανακοινώθηκε η πρωτόγνωρη απόφαση για ολικό αποκλεισμό στο περσινό τουρνουά.

O Andrey Rublev μάλιστα είχε προτείνει κάτι πολύ γενναιόδωρο και σίγουρα πιο ουσιαστικό, να προσφέρουν οι Ρώσοι αθλητές τα χρηματικά τους έπαθλα για ανθρωπιστική βοήθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά τότε πως δεν έβλεπε με ποιον τρόπο ο αποκλεισμός του από το τουρνουά θα βοηθήσει την Ουκρανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots