Πέρασε "αέρα" η Sabalenka (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © AELTC
tn team Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 - 21:22

H Aryna Sabalenka πήρε μέσα σε μια ώρα την πρόκριση, στην πρώτη της αναμέτρηση στο Wimbledon μετά από 2 χρόνια.

H Sabalenka, ημιφιναλίστ στο Wimbledon το 2021, συνέτριψε την Panna Udvardy με 6-3, 6-1 σε 61 λεπτά στην πρεμιέρα της στο λονδρέζικο Grand Slam και πήρε με άνεση την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα είχε αποκλειστεί από την περσινή διοργάνωση εξαιτίας του πολέμου και της απόφασης της Μεγάλης Βρετανίας να αποκλείσει κάθε Ρώσο και Λευκορώσο αθλητή ανεξαιρέτως από τα αθλητικά event, πραγματοποιώντας σήμερα μια εντυπωσιακή επιστροφή στο Centre Court.

Τελείωσε το παιχνίδι με 8 άσους και 28 winners, ενώ είχε 19 αβίαστα λάθη. Έσωσε και τα 2 break points που αντιμετώπισε και προστάτευσε σε όλο το ματς το σερβίς της. Κράτησε το γρήγορο προβάδισμα που πήρε με 3-0 στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ έχασε μόλις ένα game, κερδίζοντας τα 7 από τα 8 τελευταία games του παιχνιδιού.

Η Sabalenka ήταν από τους ευνοημένους της ημέρας, καθώς έπαιξε στο Centre Court με κλειστή την οροφή και θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση της Camila Giorgi με τη Varvara Gracheva για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο. Θυμίζουμε πως όλα τα σημερινά παιχνίδια που δεν ήταν στα δυο μεγάλα γήπεδα, αναβλήθηκαν για αύριο.

Νωρίτερα την πρόκριση για τον 2ο γύρο πήρε και η Ons Jabeur, η οποία κέρδισε στο Νο.1 Court την Magdalena Frech με 6-3, 6-3. Επόμενη αντίπαλη για την Τυνήσια παίκτρια θα είναι πιθανότατα η qualifier Zhuoxuan Bai, εκτός αν καταφέρει η Ysaline Bonaventure να ανατρέψει το εις βάρος της 6-7 (0), 0-4 αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots