Τέλος το διπλό για τα αδέρφια Τσιτσιπά (vid)

 
Τέλος το διπλό για τα αδέρφια Τσιτσιπά (vid)
© The Boodles / Ben Hoskins
tn team Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 - 13:48

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα συνεχίσουν στο διπλό του Wimbledon, καθώς ηττήθηκαν από τους Γάλλους Arthur Fils και Luca Van Assche.

Σε ένα παιχνίδι που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, τελικά ξεκίνησε Παρασκευή και ολοκληρώθηκε Κυριακή, οι δυο νεαροί Γάλλοι, Fils και Van Assche, κέρδισαν τους αδερφούς Τσιτσιπά με 6-7 (3), 6-4, 6-2 και πήραν την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Θυμίζουμε πως τα πρώτα δυο σετ της αναμέτρησης είχαν γίνει την Παρασκευή, με τους Πέτρο και Στέφανο να ξεκινούν δυνατά και να κερδίζουν το 1ο στο tie-break με 7-3. Οι δυο Γάλλοι έκαναν break στο ξεκίνημα του 2ου, παραμένοντας μπροστά έως το τέλος του, για να το κερδίσουν με 6-4.

Το παιχνίδι διακόπηκε λόγω της προχωρημένης ώρας και της περιορισμένης ορατότητας, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχιστεί το Σάββατο, καθώς ο Στέφανος έπαιζε μονά και μερικά λεπτά αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα του, άρχισε να βρέχει.

Τελικά συνεχίστηκε το πρωί της Κυριακής, με τους αδερφούς Τσιτσιπάς να μπαίνουν δυνατά και να κάνουν break με το καλημέρα, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. Οι Fils και Van Assche κατάφεραν να κάνουν αμέσως το break back, επιστρέφοντας από το 2-0, 30-15, για να μειώσουν σε 2-1.

Έκτοτε το σκηνικό του αγώνα άλλαξε πολύ, με τους Γάλλους να παίρνουν άλλα 2 break και να κερδίζουν συνολικά 6 games στη σειρά, για να φτάσουν σ' αυτό το 6-2 και την ολική ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες αγώνα.

Στον 2ο γύρο, που θα γίνει επίσης σήμερα, οι Fils και Van Assche θα αντιμετωπίσουν τους Marcel Granollers και Horacio Zeballos, Νο.15 στο ταμπλό. 

Ο Στέφανος θυμίζουμε πως θα επιστρέψει αύριο στο court - για 7η συνεχόμενη μέρα - καθώς θα έχει τον αγώνα για τον 4ο γύρο του μονού, ενάντια στον Christopher Eubanks.

Το πρόγραμμά του ήταν αρκετά φορτωμένο με τους δυο "μαραθώνιους" που έπρεπε να περάσει απέναντι σε Dominic Thiem και Andy Murray, ωστόσο τα πράγματα καλυτέρευσαν πολύ με τη straight sets νίκη του επί του Laslo Djere, ενώ από εδώ και πέρα θα έχει μόνο μονά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots