Μια νίκη μακριά από το Νο.1 η Sabalenka! (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © AELTC
tn team Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 16:35

H Aryna Sabalenka πραγματοποίησε ακόμα ένα σπουδαίο ματς και απέκλεισε με 2-0 σετ την Madison Keys, έφτασε τις 17 νίκες σε 18 αναμετρήσεις στα Grand Slam για φέτος και απέχει μια ακόμα νίκη από το να ρίξει από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης την Iga Swiatek!

Μετά από μια ακόμα επιβλητική εμφάνιση, η Aryna Sabalenka επιβλήθηκε της Madison Keys με 6-2, 6-4 σε 87 λεπτά και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα τελείωσε τον αγώνα με 17 winners και 14 αβίαστα λάθη, έσβησε τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε, ενώ όταν η μπάλα "έκαιγε", έπαιξε φοβερό τένις και απέφυγε τις περιπέτειες.

Στο 1ο σετ μπορεί να πήρε ένα προβάδισμα με 5-1 η Sabalenka και να μην ανησύχησε, στο 2ο σετ όμως η Keys έπαιζε πολύ καλά και κατάφερε να κάνει πρώτη το break και να πάρει ένα προβάδισμα με 4-2, 40-0.

Η απάντηση της Sabalenka ήταν εκκωφαντική. Κέρδισε 12 πόντους στη σειρά μετά απ' αυτό για να κάνει απανωτά break και τελικά τους 17 από τους 21 τελευταίους πόντους του αγώνα, για να ολοκληρώσει το σετ στα 10 games και να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση.

Αυτή ήταν η 17η νίκη σε 18 αναμετρήσεις στα Grand Slam για φέτος για την τρομερή Sabalenka, που ήταν πρωταθλήτρια στο Australian Open και ημιφιναλίστ στο Roland Garros.

Μετά και τον αποκλεισμό της Iga Swiatek χθες στα προημιτελικά, από την Elina Svitolina, η Sabalenka έχει ανοιχτό το δρόμο για να τη ρίξει μετά από 14 μήνες από την κορυφή και να γίνει εκείνη το Νο.1 του κόσμου. Της αρκεί μια νίκη, η πρόκριση δηλαδή στον τελικό.

Στον αυριανό ημιτελικό, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει είτε την περσινή πρωταθλήτρια, Elena Rybakina, είτε την περσινή φιναλίστ, Ons Jabeur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots