Μεγάλο πρόστιμο για τη 16χρονη Andreeva

 
Mirra Andreeva
Mirra Andreeva © AELTC
tn team Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 - 10:35

Μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε στη 16χρονη Mirra Andreeva, για τα ξεσπάσματα που είχε στην αναμέτρησή της με την Madison Keys.

Η Andreeva απέδειξε για μια ακόμα φορά το πόσο ταλαντούχα είναι, κάνοντας ένα τρομερό τουρνουά στο Wimbledon, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τις "16" καλύτερες.

Λίγο έλειψε να μπει και στους προημιτελικούς, όμως απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-6, 1-4, 30-40 στο 2ο σετ και τελικά ηττήθηκε από την Keys με 3-6, 7-6 (4), 6-2.

Η νεαρή Ρωσίδα πέταξε δυο φορές τη ρακέτα της από τα νεύρα της, μια μετά το τέλος του tie-break στο 2ο σετ και άλλη μια στο τελευταίο game. Τη δεύτερη φορά τιμωρήθηκε και με point penalty από τον chair umpire. Απόφαση με την οποία διαφώνησε η ίδια η τενίστρια.

"Ήταν αμφιλεγόμενο. Για μένα ήταν άδικη απόφαση, επειδή δεν είχα καμία πρόθεση να πετάξω τη ρακέτα μου, γλίστρησε από τα χέρια μου", είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δυο αυτές παραβάσεις, δέχτηκε το πρόστιμο των 8.000 δολαρίων από το τουρνουά εκ των υστέρων, ένα πρόστιμο που θα αφαιρεθεί από το χρηματικό έπαθλο των 267.000 δολαρίων που κέρδισε.

"Όλα τα χρήματα που κερδίζω πηγαίνουν στους γονείς μου και εκείνοι αποφασίζουν τι θα κάνουν με αυτά. Αλλά τα περισσότερα απ' αυτά θα πάνε σίγουρα στο τένις, σε εισιτήρια, σε προπονητές, όλα αυτά. Ίσως πάρω κάτι στον εαυτό μου, θα δούμε", είπε η 16χρονη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots