WTA
#2017TNReview: Ποια ήταν η καλύτερη της χρονιάς;

 
#2017TNReview: Ποια ήταν η καλύτερη της χρονιάς;
#2017TNReview: Ποια ήταν η καλύτερη της χρονιάς;
tennisnews team Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 - 0:12

Στην πιο αμφίρροπη σεζόν των τελευταίων χρόνων για το WTA Tour, είδαμε 5 διαφορετικές παίκτριες να βρίσκονται στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης και 4 διαφορετικές πρωταθλήτριες στα Grand Slam, εκ των οποίων καμία δεν πήρε το Year-end No. 1 ή το WTA Finals! Το tennisnews.gr επέλεξε τις καλύτερες παίκτριες του 2017 και εσείς θα ψηφίσετε την κορυφαία.

 

GARBINE MUGURUZA

Από τις 4 νικήτριες των Grand Slam, η Garbine Muguruza ήταν η παίκτρια που είχε την καλύτερη θέση στην κατάταξη, καθώς τερμάτισε στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Muguruza κατέκτησε το Wimbledon και το Cincinnati, ενώ αγωνίστηκε επίσης στα προημιτελικά του Australian Open. Πέρασε επίσης 4 εβδομάδες στη σεζόν στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης και είχε ρεκόρ 47-21 (νίκες-ήττες). Αναδείχθηκε παίκτρια της χρονιάς από την WTA και ITF World Champion από την παγκόσμια ομοσπονδία.

SIMONA HALEP

H Simona Halep σκαρφάλωσε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στις 9 Οκτωβρίου και ευτύχισε να παραμείνει εκεί έως και το τέλος της χρονιάς, για να γίνει η πρώτη Ρουμάνα στην ιστορία που πετυχαίνει το Year-end No. 1. Η Simona είχε ένα πρόβλημα στους τελικούς φέτος, καθώς έχασε στον τελικό στη Ρώμη, στο Πεκίνο, στο Cincinnati και φυσικά στο Roland Garros, όπου ισοφάρισε την καλύτερη πορεία της σε Grand Slam. Κέρδισε επίσης τον τίτλο στο Premier Mandatory τουρνουά της Μαδρίτης έχοντας συνολικά 45 νίκες σε 62 αναμετρήσεις (45-17).

CAROLINE WOZNIACKI

Πίσω από τις Halep και Muguruza, η Caroline Wozniacki ήταν η παίκτρια που τερμάτισε στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Δανέζα είχε μια πολύ εντυπωσιακή χρονιά, αφού σκαρφάλωσε στο Top 3 από το Νο. 19, όπου βρισκόταν πέρσι τέτοια εποχή. H Wozniacki κέρδισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στο τέλος της σεζόν, το WTA Finals στη Σιγκαπούρη, ενώ κατέκτησε άλλον έναν τίτλο, το Pan Pacific Open στο Τόκιο. Ήταν φιναλίστ στο Premier Mandatory του Μαϊάμι και στα Premier 5 τουρνουά του Ντουμπάι και του Καναδά. Ήταν επίσης στα προημιτελικά του Roland Garros και είχε τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη στο 2017 (ρεκόρ 60-21). 

KAROLINA PLISKOVA

H Karolina Pliskova τερμάτισε στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά είχε περάσει και αυτή από το Νο. 1 για 8 εβδομάδες. Η 25χρονη Τσέχα ήταν συνεπής στα μεγάλα ραντεβού, έχοντας συμμετοχή στα ημιτελικά του Roland Garros, καθώς και στα προημιτελικά του Australian Open και του US Open. Ήταν επίσης ημιφιναλίστ στο WTA Finals και σε 2 Premier Mandatory διοργανώσεις, στο Indian Wells και στο Μαϊάμι. Είχε 42 νίκες και 14 ήττες και κατέκτησε 3 τίτλους στη χρονιά, όλους σε διοργανώσεις της σειράς Premier, το Brisbane International, το Qatar Open και το Eastbourne International.

VENUS WILLIAMS

Μπορεί να αποχαιρέτησε το 2017 χωρίς κερδισμένο τίτλο, όμως αναμφίβολα η Venus Williams ήταν μέσα στις καλύτερες παίκτριες της χρονιάς. Στα 37 της χρόνια, η Αμερικανίδα έκανε σπουδαίες εμφανίσεις σε όλα τα σημαντικά ραντεβού της χρονιάς. Ήταν φιναλίστ στο Australian Open, στο Wimbledon και στο WTA Finals, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο US Open και μέχρι τον 4ο γύρο του Roland Garros. Δεν είναι τυχαίο που κατάφερε να επιστρέψει στο Top 5 της WTA και να τερματίσει τη χρονιά στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης, με ρεκόρ νικών 38-14 στο 2017.

JELENA OSTAPENKO

Στα 20 της χρόνια, η Jelena Ostapenko ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του 2017. Η νεαρή Λετονή τενίστρια έκανε την τεράστια έκπληξη αυτό το καλοκαίρι με την κατάκτηση του Roland Garros, ενώ δεν σταμάτησε εκεί. Μετά τον πρώτο της Grand Slam τίτλο πήρε τα πάνω της, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και στο Wimbledon, με την παρουσία της στα προημιτελικά. Έφτασε επίσης για πρώτη φορά στον 3ο γύρο του Australian Open και του US Open. Έκανε μεγάλα παιχνίδια και στο Asian Swing, φτάνοντας στα ημιτελικά του China Open και του Wuhan Open. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ νικών 47-18 (ήταν η 3η σε νίκες στο 2017) και θα τερματίσει στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης.

ELINA SVITOLINA

H Elina Svitolina μπορεί να μην κέρδισε major στο 2017, με την καλύτερη πορεία της να είναι τα προημιτελικά του Roland Garros, αλλά ήταν μέσα στις κορυφαίες της χρονιάς. Πλησίασε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, σκαρφάλωσε έως και το Νο. 3 και τερμάτισε τη χρονιά στο Νο. 6. Είχε το καλύτερο ποσοστό νικών στη χρονιά, με 50 νίκες σε 63 αγώνες (50-13), καθώς και τους περισσότερους τίτλους, 5. Τρεις από αυτούς ήταν σε Premier 5 διοργανώσεις, το Dubai Championships, το Internazionali BNL d' Italia και το Rogers Cup, καθώς και σε 2 International διοργανώσεις, το Taiwan Open και το Istanbul Cup.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots