WTA
Έγραψε ιστορία η Andreescu στο Τορόντο (vids)

 
Έγραψε ιστορία η Andreescu στο Τορόντο (vids)
Έγραψε ιστορία η Andreescu στο Τορόντο (vids)
tennisnews team Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 - 21:51

H Bianca Andreescu έγινε η πρώτη Καναδή που κατέκτησε το Rogers Cup στα τελευταία 50 χρόνια και έγραψε ιστορία, μετά την εγκατάλειψη της Serena Williams στον τελικό του Τορόντο.

19 μόνο λεπτά μετά το πρώτο σερβίς του τελικού, η Serena Williams σήκωσε λευκή πετσέτα εξαιτίας των ενοχλήσεων που ένιωθε στην πλάτη της και η 19χρονη Bianca Andreescu έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη παίκτρια από το 1969 που εκπροσωπεί τον Καναδά και κατέκτησε το σημαντικότερο τουρνουά της χώρας.

Η Andreescu κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας της, μετά από το φετινό Indian Wells. Και οι δυο τίτλοι της ανήκουν σε πολύ μεγάλες κατηγορίες της WTA, το Indian Wells σε Premier Mandatory και το Rogers Cup σε Premier 5.

Επίσης έφτασε τις 7 νίκες απέναντι σε Top 10 τενίστριες, όλες στη φετινή χρονιά, στην οποία ταλαιπωρήθηκε και από έναν τραυματισμό, στον δεξί της ώμο, που την άφησε εκτός δράσης σχεδόν σε όλη τη χωμάτινη σεζόν, αλλά και τη σεζόν του γρασιδιού. Αγωνίστηκε όνο στο Roland Garros, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει, αλλά δεν ήταν έτοιμη και αποσύρθηκε πριν τον αγώνα της για τον 2ο γύρο.

Αυτό ήταν το πρώτο της τουρνουά από τον Μάιο και τα πήγε φανταστικά, κερδίζοντας 3 παίκτριες 10άδας, τις Kiki Bertens, Karolina Pliskova και Serena. Απέκλεισε ακόμα τις Eugenie Bouchard, Daria Kasatkina και Sofia Kenin.

Από αύριο, η Andreescu θα φιγουράρει στο Νο. 14 της παγκόσμαις κατάταξης, βελτιώνοντας τη σημερινή της θέση κατά 13 θέσεις. Θα πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 20 και στο Top 15 της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots