WTA
Δυνατό ξεκίνημα και στο Μαϊάμι η Sabalenka (vid)

 
Δυνατό ξεκίνημα και στο Μαϊάμι η Sabalenka (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 - 12:05

H Aryna Sabalenka άφησε πολύ γρήγορα πίσω της τον χαμένο τελικό στο Indian Wells και ξεκίνησε πολύ δυναμικά τις υποχρεώσεις της στο Μαϊάμι. Εκτός 3ου γύρου έμειναν Caroline Garcia και Ons Jabeur.

Σε συνέχεια τις καταπληκτικής σεζόν που διανύει, η πρωταθλήτρια του Australian Open, Aryna Sabalenka, επιβλήθηκε στην πρεμιέρα της στο Μαϊάμι της Shelby Rogers με 6-4, 6-3, για να φτάσει τις 18 νίκες σε 20 αναμετρήσεις στο 2023.

Η 24χρονη Λευκορωσίδα, η οποία έχει μια καλή ευκαιρία να "ψαλιδίσει" τη διαφορά από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σ' αυτό το τουρνουά, επέστρεψε από το 1-3 στο 2ο σετ, κερδίζοντας 5 games στη σειρά.

Στον 3ο γύρο του Miami Open θα αντιμετωπίσει τη Marie Bouzkova, που έβγαλε εκτός έπειτα από ανατροπή στα σετ την Anna Blinkova, την οποία κέρδισε με 3-6, 6-4, 6-3.

Καλό ξεκίνημα και για την επίσης φορμαρισμένη Barbora Krejcikova, που επιβλήθηκε της Aliaksandra Sasnovich με 6-3, 6-2 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τη Madison Keys, που απέκλεισε τη Robin Montgomery με 6-4, 6-4.

Η Marketa Vondrousova συνεχίζει την επίσης πολύ εντυπωσιακή της σεζόν και άνοιξε την πορεία της στο Μαϊάμι με νίκη επί του Νο.11 του ταμπλό, Veronika Kudermetova, με 6-4, 6-2. Στον 3ο γύρο η Vondrousova θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της, Karolina Pliskova, που απέκλεισε την Xin Wang με 6-2, 6-4.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και η Sorana Cirstea, που προκάλεσε την έκπληξη της ημέρας, αφήνοντας εκτός την Caroline Garcia, Νο.5 στο ταμπλό και στον κόσμο, με 6-2, 6-3. Στην επόμενη φάση η Ρουμάνα θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της και πέτυχε την 4η διαδοχική νίκη της, εις βάρος της Lin Zhu, με 6-4, 6-2.

Εκτός 3ου γύρου έμεινε και η Ons Jabeur, η οποία κέρδισε μόλις 4 games από την qualifier Varvara Gracheva, που πήρε μια μεγάλη νίκη με 6-2, 6-2. H Gracheva θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη lucky loser Magdalena Frech, που απέκλεισε την Erika Andreeva με 4-6, 6-1, 6-1, σε μια ευκαιρία και για τις δυο να προχωρήσουν στη 16άδα στο μεγάλο τουρνουά της Φλόριντα.

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα η Petra Kvitova, που επιβλήθηκε της Linda Noskova με 6-3, 6-0 και θα παίξει στον 3ο γύρο με την Donna Vekic, που κέρδισε την Madison Brengle με 4-6, 6-4, 6-3.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και η Belinda Bencic, που συνέτριψε την Leylah Fernandez με 6-1, 6-1 και έκλεισε ραντεβού στον 3ο γύρο με την Ekaterina Alexandrova, που νίκησε την Taylor Townsend με 6-3, 5-7, 6-4.

Τέλος, η Sofia Kenin πήρε τη νίκη απέναντι στην Anhelina Kalinina με 6-3, 6-4 και θα παίξει στον 3ο γύρο την Bianca Andreescu, που θυμίζουμε πως απέκλεισε στο ματς του τουρνουά μέχρι τώρα τη Μαρία Σάκκαρη, με 5-7, 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots