WTA
Ανατροπή και τελικός για την Barty (vid)

 
Ανατροπή και τελικός για την Barty (vid)
Ανατροπή και τελικός για την Barty (vid)
tennisnews team Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 - 17:05

Με έναν ακόμα πολύ μεγάλο τελικό θα κλείσει η χρονιά για την Ashleigh Barty, που ξεπέρασε με ανατροπή στα σετ την Karolina Pliskova και έκανε δικό της το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του WTA Finals.

Η Barty επικράτησε της Pliskova με 4-6, 6-2, 6-3, έπειτα από μεγάλο ντέρμπι που έγινε για τον δεύτερο ημιτελικό του WTA Finals στη Shenzhen.

Πέτυχε 11 άσους και έσβησε τα 11 από τα 12 break point που αντιμετώπισε στο παιχνίδι η 23χρονη Αυστραλή, παίρνοντας την ουσία στα πιο πολλά κρίσιμα σημεία στα service game της.

Στο 1ο σετ η Pliskova χρειάστηκε μόλις ένα break, καθώς βρέθηκε μπροστά με 4-2 και δεν επέτρεψε στην Barty να επιστρέψει. Στο 2ο σετ η Αυστραλή "έσπασε" το σερβίς της Τσέχας στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), ενώ στο τελευταίο σετ έκανε ακόμα ένα break, για να βρεθεί μπροστά με 4-2. 

Σε όλο το 3ο σετ η Barty δεν ήρθε αντιμέτωπη με break point, πετυχαίνοντας τους 6 από τους 11 άσους της και κερδίζοντας τους 17 από τους 19 πόντους στα πρώτα της σερβίς. Γενικά ήταν ένα άψογο σετ από την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, που μετά από 1 ώρα και 53 λεπτά παιχνιδιού ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Μετά από την κατάκτηση του Roland Garros, την κατάκτηση του Miami Open και την παρουσία της στον τελικό του China Open, ακόμα ένας πολύ μεγάλος τελικός θα έρθει, για να ολοκληρώσει την απίθανη χρονιά της Barty. Η Αυστραλή κέρδισε φέτος το πρώτο της Grand Slam, ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίθηκε για πρώτη φορά στο WTA Finals και τώρα θα είναι και στον τελικό της Shenzhen, όπου θα αντιμετωπίσει την περσινή πρωταθλήτρια, Elina Svitolina, την Κυριακή στις 13:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 7HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots