WTA
Κέρδισε το μετάλλιο Newcombe η Barty

 
Κέρδισε το μετάλλιο Newcombe η Barty
Κέρδισε το μετάλλιο Newcombe η Barty
tennisnews team Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 - 23:04

H Ashleigh Barty κατέκτησε για 3η διαδοχική χρονιά το Newcombe Medal, τη σημαντικότερη διάκριση που υπάρχει για το τένις στην Αυστραλία.

H Barty ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να "υπερασπιστεί" την τιμή του Newcombe Medal και το σενάριο αυτό επιβεβαιώθηκε, όταν πήρε και επίσημα το μετάλλιο για 3η διαδοχική χρονιά. Να σημειωθεί πως πέρσι είχε μοιραστεί το βραβείο με τον Alex De Minaur, ενώ το 2017 και το 2019 ήταν η μοναδική κάτοχος.

Συνυποψήφιοι της Barty γι' αυτή τη χρονιά, ήταν ο De Minaur, o Dylan Alcott, η Ajla Tomljanovic και o John Millman.

Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα της Barty, που κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της στο Roland Garros και λίγες ημέρες μετά σκαρφάλωσε για πρώτη φορά και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για έναν περίπου μήνα έχασε τη θέση της κορυφής από την Naomi Osaka, αλλά επέστρεψε εκεί τον Σεπτέμβριο και τελικά κατάφερε να πετύχει και το Year-end No.1, μετρώντας ήδη 20 εβδομάδες παρουσίας στην πρώτη θέση του κόσμου.

Τέλος, η Barty ισοφάρισε και το ρεκόρ της Sam Stosur, της μοναδικής παίκτριας που έχει κερδίσει το βραβείο 3 φορές και μάλιστα και εκείνη το έκανε 3 διαδοχικές χρονιές, από το 2010 έως το 2012 - τις 3 πρώτες χρονιές που ξεκίνησε να απονέμεται το βραβείο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots