WTA
Wozniacki: "Δε γνωρίζω τι θα κάνω το 2020"

 
Wozniacki: "Δε γνωρίζω τι θα κάνω το 2020"
Wozniacki: "Δε γνωρίζω τι θα κάνω το 2020"
tennisnews team Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 - 17:00

Τα νέα δεν είναι τόσο καλά για την Caroline Wozniacki, που δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο και τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει τι θα κάνει με το πρόγραμμά της για το 2020, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί καθόλου τη νέα χρονιά!

"Δεν γνωρίζω ακόμα, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτώ λεπτομερώς. Προς το παρόν θέλω να περάσω ποιοτικά το χρόνο μου, μαζί με την οικογένειά μου. Ό,τι κι αν αποφασίσω, είχα ένα υπέροχο ταξίδι", δήλωσε η Wozniacki, αφήνοντας υπόνοιες πως μπορεί να πλησιάζει και το τέλος της καριέρας της.

Η "Caro" έχει προγραμματίσει να αγωνιστεί στο ASB Classic του Ώκλαντ και μετά στο Australian Open. Για τη συνέχεια, δε γνωρίζει ούτε η ίδια τι θα κάνει, με τον αδερφό της να αποκαλύπτει πριν λίγες μέρες στα media της Δανίας πως πρέπει να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις. 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Wozniacki ανακοίνωσε πως πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Ο έντονος πόνος είναι ένα συχνό σύμπτωμα και παρά την προσπάθεια που κάνει δεν είναι εύκολο να το συνδυάζει με πρωταθλητισμό. Το 2019 είχε κάποιες πολύ καλές εβδομάδες παρόλα αυτά και κατάφερε να τερματίσει τη χρονιά εντός του Top 40.

"Φυσικά το να κατακτάς ένα Grand Slam ή να είσαι στο Νο.1, είναι τεράστιο για έναν παίκτη, αλλά προσωπικά το σημαντικότερο είναι που είμαι πρότυπο στον αθλητισμό στη Δανία. Έχω υπάρξει σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα, με πολλή υπερηφάνεια. Κάτι που ελπίζω να μπορέσω να διδάξω στα παιδιά μου κάποια μέρα", πρόσθεσε η Wozniaci.

Πρωταθλήτρια στο Australian Open το 2018 και No.1 στον κόσμο για 71 εβδομάδες στην καριέρα της, η Wozniacki είναι μόλις 29 ετών, το μέλλον της στο επαγγελματικό tour ωστόσο είναι αμφίβολο. Στην καριέρα της έχει περισσότερες από 600 νίκες, 30 τίτλους και ένα ακόμα πολύ μεγάλο τρόπαιο, το WTA Finals του 2017.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots