WTA
Προπονητής της Svitolina o Παγδατής!

 
Προπονητής της Svitolina o Παγδατής!
Προπονητής της Svitolina o Παγδατής!
tennisnews team Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 - 16:28

Λίγους μήνες μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, ο Μάρκος Παγδατής ανοίγει ένα νέο και πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του, καθώς θα βρίσκεται στο πλευρό της Elina Svitolina, No.6 στην παγκόσμια κατάταξη, ως προπονητής της.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου και ανυπομονώ να προπονήσω μια μεγάλη αθλήτρια και πολύ καλή τενίστρια, Νο.6 στον κόσμο, την Elina Svitolina, αλλά και να δουλέψω κοντά στον Andy Bettles. Θέλω να ευχαριστήσω την Elina που μου έδειξε την εμπιστοσύνη της", έγραψε ο Παγδατής στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

"Η ομαδική δουλειά σου δίνει την καλύτερη ευκαιρία για να μετατρέψεις το όραμα σε πραγματικότητα", έγραψε στον δικό της λογαριασμό η Svitolina.

Πολύ γρήγορα, περίπου 6 μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση στο tour, που ήταν στο Wimbledon, o Μάρκος αναμένεται να επιστρέψει στο tour, αλλά από ένα διαφορετικό πόστο.

Το 2020, ο 34χρονος Κύπριος θα είναι στην ομάδα της Svitolina, μιας εκ των καλύτερων παικτριών της WTA τα τελευταία χρόνια, που το 2019 τερμάτισε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει φτάσει και μέχρι το Νο.3.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Svitolina είχε πει πως οι στόχοι είναι αρκετά μεγάλοι για το 2020, καθώς θέλει το κάτι παραπάνω, που φυσικά είναι ένα Grand Slam και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης: "Προτεραιότητα για μένα είναι να μείνω υγιής, αλλά οι στόχοι μου είναι υψηλοί. Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam και να ανεβώ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά. Θέλω να δημιουργήσω ευκαιρίες για τον εαυτό μου, για να πετύχω τον στόχο αυτό", είχε πει η 25χρονη Ουκρανή, ημιφιναλίστ στα δυο τελευταία Grand Slam του 2019, το Wimbledon και το US Open.

H Svitolina στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Sebastien Mathieu (2013-2014), τον Iain Hughes (2014-2016), τη Justine Henin (2016), τον Gabriel Urpi (2017), τον Thierry Ascione (2017-2018) και τον Nick Saviano (2018-2019). Τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της είναι ο Andy Bettles, ο οποίος είναι παρτενέρ χτυπημάτων και προπονητής της και θα συνυπάρξει με τον Μάρκο στη νέα προπονητική ομάδα της Ουκρανής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots