WTA
Στο Top 10 η Kenin "βλέπει" Top 50 η Gauff

 
Sofia Kenin
Sofia Kenin
tennisnews team Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 - 16:19

H Sofia Kenin πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και τον θρίαμβό της στη Μελβούρνη. Στο Top 20 επέστρεψε η Garbine Muguruza, ενώ μια θέση μακριά από το Top 50 βρίσκεται η Coco Gauff!

Μετά την κατάκτηση του πρώτου της Grand Slam τίτλου στο Australian Open, η Sofia Kenin ήταν η μεγάλη κερδισμένη στη σημερινή ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.7 του κόσμου, στην πρώτη της είσοδο στο Top 10.

Πάντα στο Νο.1 είναι η Ashleigh Barty, που διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες παίκτριες, μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών. Στο Νο.2 ανέβηκε η Simona Halep, που κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.3 την Karolina Pliskova. Στο Νο.4 ανέβηκε η Elina Svitolina και στο Νο.5 η Belinda Bencic, κερδίζοντας μια και δυο θέσεις αντίστοιχα.

Στο Νο.6 παρέμεινε η Bianca Andreescu, την οποία ακολουθεί πλέον η Sofia Kenin. Στην 8η θέση βρίσκεται η Kiki Bertens, που κέρδισε 2 θέσεις. Η Serena Williams παρέμεινε στο Νο.9 και η Naomi Osaka, η οποία έχασε 6 θέσεις, συμπληρώνει την κορυφαία 10άδα.

Η Garbine Muguruza, μετά το καταπληκτικό της ξεκίνημα στο 2020 και την επιστροφή της στους μεγάλους τελικούς, κέρδισε 16 θέσεις και επέστρεψε στο Top 20, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.16.

Πιο ψηλά από ποτέ βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.21. Ακριβώς πίσω της είναι η Anett Kontaveit, η οποία κέρδισε 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.22.

Στις μεγάλες κερδισμένες αυτής της εβδομάδας, ήταν οι Ons Jabeur και Coco Gauff. Η Jabeur, που έγινε η πρώτη Αράβισσα παίκτρια που προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, κέρδισε 33 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.45 του κόσμου.

Πολύ κοντά στην πρώτη της είσοδο στο Top 50 είναι η Coco Gauff, η οποία κέρδισε 16 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.51, κάτι περισσότερο από έναν μήνα πριν τα 16α γενέθλιά της.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots