WTA
Το μεγάλο τεστ του Παλέρμου

 
Το μεγάλο τεστ του Παλέρμου
Το μεγάλο τεστ του Παλέρμου
tennisnews team Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 - 7:12

Μετά από 190 αρνητικά τεστ, σήμερα το απόγευμα θα γίνουν οι πρώτοι επίσημοι διεθνείς αγώνες μετά από 5 μήνες, στο Παλέρμο της Ιταλίας. Το Palermo Ladies Open αποτελεί αναμφίβολα το πρώτο μεγάλο τεστ για το διεθνές τένις στην εποχή του κορωνοϊού.

"Κάναμε 190 PCR τεστ και όλα ήταν αρνητικά", ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Antonio Cascio, σύμβουλος Anti-Covid για το τουρνουά του Παλέρμου.

Με αυτή την καλή είδηση, το Palermo Ladies Open θα ξεκινήσει κανονικά σήμερα, χωρίς καμία απώλεια παίκτριας. Οι πρώτοι αγώνες για το προκριματικό ταμπλό θα ξεκινήσουν στις 16:00 τοπική, δηλαδή στις 17:00 ώρα Ελλάδας, με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και συμμετοχές από τις Aliaksandra Sasnovich, Yanina Wickmayer, Marta Kostyuk και Lesia Tsurenko. Θυμίζουμε πως στο κυρίως ταμπλό θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη, καθώς και οι Petra Martic, Marketa Vondrousova, Anett Kontaveit, Donna Vekic και Elise Mertens.

Όπως αποκάλυψε μια από τις παίκτριες που θα αγωνιστούν σήμερα στα προκριματικά, η Chloe Paquet, σε όλες τις παίκτριες έγιναν δυο τεστ, το τεστ αντισωμάτων και το PCR τεστ, το οποίο δείχνει αν έχεις τον ιό. Έφτασε την Τετάρτη στο Παλέρμο και ήταν σε θέση να ξεκινήσει να προπονείται από την Πέμπτη, καθώς έπρεπε πρώτα να βγουν τα αποτελέσματα των δυο τεστ. Σε αυτό το διάστημα 24 ωρών περίπου, δεν μπορούσε να φύγει από το ξενοδοχείο.

"Η WTA μας λέει συνεχώς πως αυτές οι πρώτες δυο εβδομάδες, εδώ και σε 10 μέρες στην Πράγα και στο Λέξινγκτον, θα είναι ένα μεγάλο τεστ. Κάνουν το καλύτερο που μπορούν, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με πολλά. Πρέπει να φοράμε μάσκες παντού, εκτός από την ώρα που τρώμε και την ώρα των προπονήσεων. Οι μετακινήσεις είναι λίγο περίπλοκες. Μπορούμε να μπούμε μέχρι δυο άτομα στο αυτοκίνητο και περιμένουμε περισσότερο απ' όσο συνήθως. Έχω όμως την αίσθηση πως όλες οι παίκτριες είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ", είπε η Γαλλίδα τενίστρια.

"Η διοργάνωση δεν κατάφερε να κλείσει όλο το ξενοδοχείο για μας, οπότε μένουμε μαζί με άλλους πελάτες. Κάποιος από την WTA μας είπε πως πολλά ξενοδοχεία στο Παλέρμο είναι ακόμα κλειστά, οπότε δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κάνουν τα πάντα για να συναντάμε όσους λιγότερους ανθρώπους γίνεται. Πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες και να είμαστε προσεκτικές.

Μας δίνουν συνέχεια μάσκες και αντισηπτικά. Οι φυσιοθεραπευτές δεν βρίσκοναι στις εγκαταστάσεις, αλλά στο ξενοδοχείο. Πρέπει να κλείσεις ραντεβού μαζί τους και να πας στο γυμναστήριο. Για να υπογράψω το έγγραφο των προκριματικών συνήθως πήγαινα σε ένα γραφείο, τώρα το έκανα online. Περιορίζουν όσο γίνεται τις επαφές. Μας έστειλαν ένα e-mail με συστάσεις κοινωνικής αποστασιοποίησης. Δεν μας απαγόρευσαν να πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο έξω, αλλά μας πρότειναν να μείνουμε στο ξενοδοχείο", πρόσθεσε η Paquet, σε δηλώσεις που έκανε για τη L'Equipe.

Φωτογραφία: Twitter (@LadiesOpenPA)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots