WTA
Κέρδισε 32 θέσεις η Azarenka

 
Κέρδισε 32 θέσεις η Azarenka
Κέρδισε 32 θέσεις η Azarenka
tennisnews team Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 - 6:54

H Victoria Azarenka, η οποία κέρδισε στη Νέα Υόρκη τον πρώτο της τίτλο από το 2016, ήταν η μεγάλη κερδισμένη στη σημερινή ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς κέρδισε 32 θέσεις και επέστρεψε στο Top 30. Έχασε μια θέση η Μαρία Σάκκαρη.

Η Azarenka, η οποία κέρδισε τον πρώτο της τίτλο μετά από περίπου 4,5 χρόνια, κατάφερε να ανεβεί στο Νο.27 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, 32 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, που βρισκόταν στο Νο.59. Αυτή είναι και η ψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί στα τελευταία 3,5 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2017, όταν βρέθηκε στο Top 30 για τελευταία φορά.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στις 7 πρώτες θέσεις της κατάταξης, με την Ashleigh Barty να είναι πάντα στην κορυφή και τη Simona Halep να την ακολουθεί. Στην 3η θέση βρίσκεται η Karolina Pliskova, στην 4η η Sofia Kenin και στην 5η η Elina Svitolina. Στο Νο.6 είναι η Bianca Andreescu και στο Νο.7 η Kiki Bertens.

Η Serena Williams, παρά την ήττα της από τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο του Western & Southern Open, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.8, ενώ μια θέση κέρδισε και η Naomi Osaka, που είναι στο Νο.9. Το Top 10 συμπληρώνει η Belinda Bencic, που έχασε αυτές τις 2 θέσεις και έπεσε στο Νο.10.

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ 4 θέσεις κέρδισε η Elise Mertens, που επέστρεψε στο Top 20 και συγκεκριμένα στο Νο.18, καθώς και 8 θέσεις η Ons Jabeur, η οποία ανέβηκε στο Νο.31.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Φωτογραφία: Ben Solomon

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots