WTA
Στο Top 20 η Swiatek, κέρδισε 37 θέσεις

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Corinne Dubreil / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 10:30

Η 19χρονη Iga Swiatek, πρωταθλήτρια στο Roland Garros, κέρδισε 37 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. 83 θέσεις άφησε πίσω της η Nadia Podoroska! 

Η Swiatek ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του φετινού Roland Garros. Όχι μόνο έγινε η πρώτη Πολωνή στην ιστορία που κατακτά Grand Slam τίτλο, αλλά τα κατάφερε και χωρίς να χάσει σετ, χάνοντας μόνο 28 games σε 7 αναμετρήσεις!

H νεαρή Πολωνή παίκτρια κέρδισε 37 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.17 του κόσμου σήμερα, βελτιώνοντας κατά πολύ το προηγούμενο career high της, που ήταν το Νο.48!

Η φιναλίστ του παρισινού major, Sofia Kenin, κέρδισε 2 θέσεις και ισοφάρισε το career high της, το Νο.4 του κόσμου. Μια ακόμα αλλαγή ήταν η άνοδος της ημιφιναλίστ Petra Kvitova στο Νο.8, τρεις θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σταθερά στο Νο.1 βρίσκεται η Ashleigh Barty, την οποία ακολουθεί στο Νο.2 η Simona Halep και στο Νο.3 η Naomi Osaka. Στην 4η θέση βρίσκεται πια η Kenin και στην 5η η Elina Svitolina. Η Karolina Pliskova ακολουθεί στο Νο.6, στο Νο.7 η Bianca Andreescu, στο Νο.8 η Kvitova, στο Νο.9 η Kiki Bertens και στο Νο.10 η Serena Williams.

Μια θέση κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται στο Νο.23 του κόσμου. Νέο career high στο Top 50 πέτυχε και η 23χρονη Fiona Ferro, που κέρδισε 7 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.42.

Φυσικά, την πιο εντυπωσιακή άνοδο στο Top 100 σημείωσε η Nadia Podoroska από την Αργεντινή, που ξεκίνησε από τα προκριματικά του Roland Garros και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, με αποτέλεσμα να "αναρριχηθεί" στο Νο.48 του κόσμου. Όχι μόνο άφησε 83 θέσεις πίσω της, αλλά πραγματοποίησε ταυτόχρονα τις πρώτες εισόδους της στο Top 50 και στο Top 100!

Η Paula Badosa κέρδισε 21 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.66, ενώ μια ακόμα από τις εκπλήξεις του φετινού Roland Garros και προερχόμενη από τα προκριματικά, η Ιταλίδα Martina Trevisan, κέρδισε 76 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.83.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots