WTA
Πρωταθλήτρια στο Άμπου Ντάμπι η Sabalenka (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 - 13:06

H Aryna Sabalenka κυριάρχησε και στον τελικό του Άμπου Ντάμπι για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο πρώτο τουρνουά της χρονιάς και να φτάσει τους 3 συνεχόμενους τίτλους και τις 15 συνεχόμενες νίκες στο tour!

Η Aryna Sabalenka συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο τέλος του 2020, καθώς είχε κλείσει την περσινή χρονιά με δυο συνεχόμενους τίτλους σε Οστράβα και Linz, για να δώσει συνέχεια στο σερί της και στο Άμπου Ντάμπι, την πρώτη εβδομάδα της νέας σεζόν.

Η 22χρονη Λευκορωσίδα επιβλήθηκε στον τελικό της Veronika Kudermetova με 6-2, 6-2 και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, ολοκληρώνοντας ένα φανταστικό τουρνουά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και σήμερα ήταν καταπληκτική η Sabalenka, η οποία τελείωσε τον αγώνα με 18 winners και 13 αβίαστα λάθη. Κέρδισε τα 4 τελευταία games του 1ου σετ και τα 5 από τα πρώτα 6 του 2ου σετ, όπου προηγήθηκε με 5-1 και είχε match point και στο 7ο game, για το 6-1.

Η Kudermetova έκανε το break και μείωσε σε 5-2 προσωρινά, αλλά η Sabalenka έκανε νέο break στο 8ο game - το 6ο της στο παιχνίδι - για να "σφραγίσει" τη νίκη σε 65 μόλις λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως η 23χρονη Ρωσίδα, η οποία αγωνίστηκε για 1η φορά στην καριέρα της σε τελικό, δεν κράτησε καμιά φορά το σερβίς της στο 2ο σετ, κερδίζοντας και τα 2 games με break.

Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη της Sabalenka, που χθες απέκλεισε από το τουρνουά τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά. Η 22χρονη Λευκορωσίδα έφτασε επίσης τους 3 συνεχόμενους τίτλους στο tour, ενώ συνολικά έφτασε τους 9 τίτλους σε 13 τελικούς (9-4).

Την ερχόμενη Δευτέρα, θα βελτιώσει και το career high της, καθώς θα κερδίσει 3 θέσεις και από το Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης θα βρεθεί στο Νο.7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots