WTA
Μπήκε στο Top 10 η Krejcikova!

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 - 17:06

Όλο και καλύτερη γίνεται η φετινή σεζόν για την Barbora Krejcikova, που σήμερα έγινε το νέο μέλος του Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η 25χρονη Τσέχα, πρωταθλήτρια στο Roland Garros και Χρυσή Ολυμπιονίκης στα διπλά στο Τόκιο, εκμεταλλεύτηκε την πτώση της Simona Halep (από το Νο.10 στο Νο.13) και κέρδισε μια θέση, για να πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 10.

Πραγματοποιεί μια πολύ εντυπωσιακή σεζόν η Krejcikova, με διαφορά την καλύτερη στην καριέρα της, με αποκορύφωμα βεβαίως τον θρίαμβό της στο Roland Garros. Έφτασε επίσης στον 4ο γύρο του Wimbledon, ενώ κέρδισε άλλους 2 τίτλους WTA, στο Στρασβούργο και στην Πράγα.

Πάντα πρώτη στην κατάταξη της WTA είναι η Ashleigh Barty, ενώ στη 2η θέση παρέμεινε η Naomi Osaka. Επίσης σταθερές οι Aryna Sabalenka και Sofia Kenin, στο Νο.3 και στο Νο.4 αντίστοιχα. Οι Elina Svitolina (No.5), Karolina Pliskova (No.6) και Iga Swiatek (No.7) κέρδισαν από μια θέση, μετά και την πτώση της Bianca Andreescu στο Νο.8. Στο Νο.9 έμεινε η Garbine Muguruza και την πρώτη 10άδα συμπληρώνει η Krejcikova.

Από μια θέση κέρδισαν και οι Belinda Bencic (Νο.11) και Petra Kvitova (No.12) από την πτώση της Simona Halep, ενώ μια σημαντική πτώση είχε και η Serena Williams, που από το Νο.16 υποχώρησε στο Νο.20. Από την πτώση αυτή επωφελήθηκε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε μια θέση και ισοφάρισε το career high της στο Νο.18.

Η πρωταθλήτρια του Silicon Valley Classic στο Σαν Χοσέ, Danielle Collins, κέρδισε 8 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.28, ενώ στο Νο.27 είναι η φιναλίστ του τουρνουά, Daria Kasatkina, που κέρδισε 4 θέσεις. Η άλλη πρωταθλήτρια της εβδομάδας, Andrea Petkovic, που κατέκτησε το Winnes Cup στην Κλουζ-Ναπόκα, άφησε πίσω της 23 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.68.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots