WTA
Σάκκαρη: "Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τον κόσμο να χάνει τα σπίτια του"

 
Σάκκαρη: "Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τον κόσμο να χάνει τα σπίτια του"
tn team Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 - 8:56

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της στο Μόντρεαλ, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές που λαμβάνουν χώρα την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, τις οποίες βίωσε από πολύ κοντά, αφού έως και την Πέμπτη βρισκόταν στο Τατόι για προπονήση, την ώρα που ξεσπούσε φωτιά ακριβώς απέναντι.

"Παρόλο που είμαι μακριά μου είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ στενάχωρο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βλέπεις όλο αυτόν τον κόσμο να χάνει την περιουσία του, να χάνει τα σπίτια του, να χάνει το μέρος που έζησε. Ό,τι και να πω είναι λίγο", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξή της για τα ελληνικά media λίγη ώρα μετά την πρόκρισή της στον 2ο γύρο του National Bank Open.

"Αισθάνομαι ότι είναι γαϊδουριά που βρίσκομαι εδώ και δεν είμαι εκεί να βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Είμαι πολύ μπερδεμένη μέσα μου. Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ όπως μπορώ να μην το σκέφτομαι στο γήπεδο, γιατί νομίζω ότι ανεξάρτητα με το επάγγελμα που κάνουμε και με τι ασχολούμαστε, μας έχει επηρεάσει όλους πάρα πολύ αυτή η κατάσταση", πρόσθεσε σχετικά.

Η Μαρία προπονείται στο Τατόι όποτε βρίσκεται στην Αθήνα και βίωσε από πολύ κοντά τη φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή λίγο πριν αναχωρήσει για τον Καναδά.

"Έφυγα την Πέμπτη, την ημέρα που έγινε η μεγάλη ζημιά. Ήμουν στο Τατόι και έκανα προπόνηση όταν ξεκίνησε η φωτιά ακριβώς απέναντι από το club. Είδα τη φωτιά, ήταν ακριβώς απέναντι και φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε."

Η Ελληνίδα τενίστρια μίλησε και για την πρόσφατη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων: "Οι Ολυμπιακοί ήταν μια φοβερή εμπειρία, εγώ το απόλαυσα πάρα πολύ. Γνώρισα πολλούς αθλητές, Έλληνες κυρίως. Πέρασα φανταστικά και στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ένα μετάλλιο για τη χώρα μας, αλλά είμαστε μικροί και το Παρίσι πλησιάζει, οπότε θα δώσουμε εκεί τον καλύτερό μας εαυτό για να το καταφέρουμε."

Όσο για την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί τις πρώτες μέρες σχετικά με το εθνόσημο, αλλά και τα διάφορα κακοπροαίρετα σχόλια που γράφτηκαν, παραδέχτηκε πως ήταν κάτι που την πείραξε, αφού έχει αποδείξει πολλές φορές σε όλο τον κόσμο το πόσο αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες.

"Αυτό με το εθνόσημο ήταν μια κακή στιγμή, μια κακή συννενόηση μεταξύ πολλών. Δεν το γνωρίζαμε, δεν έγινε επίτηδες. Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει την αγάπη που έχουμε εμείς οι δυο γι' αυτή τη χώρα και το πόσο υπερήφανοι αισθανόμαστε κάθε μέρα που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Έχω μεγάλη αγάπη γι' αυτή τη χώρα και για τον κόσμο και γι' αυτό με στεναχώρησε αυτό."

Όσο για την πρεμιέρα της στο τουρνουά, η Μαρία έπαιξε καλό τένις και είχε τον απόλυτο έλεγχο, πριν η Marie Bouzkova εγκαταλείψει εξαιτίας αδιαθεσίας. Ήταν ένα καλό πρώτο παιχνίδι για την 26χρονη πρωταθλήτριά μας, που στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Yulia Putintseva και Veronika Kudermetova.

"Ήταν περίεργο ματς. Αγχώθηκα λίγο στην αρχή που μπήκα και είχε τόσο κόσμο, δεν το περίμενα, αλλά βρήκα τον τρόπο μετά από ένα σημείο και είμαι ευχαριστημένη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots