WTA
Κέρδισε 127 θέσεις η Raducanu!

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © USTA
tn team Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:17

H Emma Raducanu και η Leylah Fernandez ήταν οι δυο μεγάλες κερδισμένες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA που ανανεώθηκε σήμερα. Στο Νο.7 ανέβηκε η Barbora Krejcikova, στο Top 20 η 17χρονη Coco Gauff.

H μεγάλη πρωταγωνίστρια του US Open, Emma Raducanu, "αναρριχήθηκε" στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης από το Νο.150, αφήνοντας πίσω της 127 θέσεις μέσα σε δυο εβδομάδες. Η συγκλονιστική Βρετανίδα, μόλις 18 ετών, ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο US Open και έφτασε μέχρι τον τίτλο χωρίς να απωλέσει σετ, σε 10 αναμετρήσεις!

Η φιναλίστ, 19χρονη Leylah Fernandez, κέρδισε 45 θέσεις και από το Νο.73 βρέθηκε στο Νο.28 του κόσμου, μπαίνοντας και αυτή στο Top 30. Το προηγούμενο career high της νεαρής Καναδής ήταν το Νο.66.

Πάντα πρώτη είναι η Ashleigh Barty, που την ακολουθεί στο Νο.2 η Aryna Sabalenka. Από μια θέση κέρδισαν αυτή την εβδομάδα Karolina Pliskova και Elina Svitolina, στο Νο.3 και στο Νο.4 αντίστοιχα, καθώς η Naomi Osaka έχασε 2 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.5.

Σταθερή στο Νο.6 έμεινε η Sofia Kenin, ενώ στο Νο.7 ανέβηκε η Barbora Krejcikova, που κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε για μια ακόμα φορά το προσωπικό της ρεκόρ. Στο Νο.8 παρέμεινε η Iga Swiatek και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Garbine Muguruza και Petra Kvitova, που κέρδισαν από μια θέση.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν επίσης ανάμεσα στις μεγάλες κερδισμένες, αφού με την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.13 του κόσμου.

Την πρώτη της είσοδο στο Top 20 πραγματοποίησε η 17χρονη Coco Gauff, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.19 του κόσμου. Career high στο Top 20 έκανε και η Ons Jabeur (No.18), ενώ στο Top 50 τα ρεκόρ τους βελτίωσαν ακόμα οι Tamara Zidansek (No.34), Sara Sorribes Tormo (Νο.37) και Liudmila Samsonova (No.48).

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots