WTA
Πρώτος τίτλος για την Paolini στο Portoroz (vid)

 
Jasmine Paolini
Jasmine Paolini © Vid Ponikvar / Sportida
tn team Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:01

H Jasmine Paolini ολοκλήρωσε τη φανταστική της εβδομάδα στο Portoroz της Σλοβενίας με νίκη επί της Alison Riske, για να κατακτήσει τον 1ο WTA τίτλο της καριέρας της.

Η Paolini επικράτησε του τελικού του Zavarovalnica Sava Portoroz της Riske με 7-6 (4), 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 250άρι τουρνουά του Portoroz, που επέστρεψε στο tour μετά από 11 χρόνια.

Ο αγώνας καθυστέρησε αρκετά να ξεκινήσει εξαιτίας της βροχής, σε μια δύσκολη μέρα στη σλοβενική πόλη. Όταν ξεκίνησε, η Αμερικανίδα ήταν εκείνη που μπήκε δυνατότερα και προηγήθηκε με 5-2 στο 1ο σετ.

Η Paolini ωστόσο κατάφερε να μείνει "ζωντανή" στο σετ και να κερδίσει 4 games στη σειρά για να μπει εκείνη μπροστά με 6-5. Η Riske έστειλε το σετ στο tie-break, όπου η Paolini κέρδισε τους 5 από τους 7 τελευταίους πόντους και επικράτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ, αν και απώλεσε προβάδισμα με break και είδε το 2-0 να γίνεται 2-2, η Ιταλίδα κέρδισε 4 games στη σειρά και έφτασε στο 6-2, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 1ος τελικός και ο 1ος τίτλος για την Paolini, που πριν 2 μήνες είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια και στο 125άρι του Αμβούργου. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση η 25χρονη Ιταλίδα, που φέτος έχει πετύχει και τις 2 από τις 3 νίκες που έχει σε Grand Slam διοργανώσεις, φτάνοντας μέχρι τον 2ο γύρο σε Roland Garros και US Open.

Για να φτάσει μέχρι τον τίτλο, η Paolini απέκλεισε ακόμα τη Νο.6 του ταμπλό Dayana Yastremska στον 1ο γύρο, την Anna Kalinskaya στον 2ο γύρο, τη Νο.4 του ταμπλό Sorana Cirstea στα προημιτελικά και τη Νο.2 του ταμπλό Yulia Putintseva στα ημιτελικά.

Σήμερα σημείωσε και μια άνοδο 23 θέσεων, για να ανεβεί από το Νο.87 στο Νο.64 του κόσμου και να βελτιώσει το career high της. H Riske, που βρισκόταν στο Νο.3 του ταμπλό του Portoroz, κέρδισε 6 θέσεις και από το Νο.38 έφτασε στο Νο.32. Το career high της είναι ψηλότερα, στο Νο.18, όπου είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2019. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots