WTA
Αλλάζει προπονητή η Raducanu

 
Emma Raducanu
Emma Raducanu © Darren Carroll / USTA
tn team Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:22

Η 18χρονη Emma Raducanu μπορεί να κατάφερε να σηκώσει το 1ο της Grand Slam και να ανέβηκε στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο αποφάσισε να τελειώσει τη συνεργασία με τον προπονητή της Andrew Richardson, δυο εβδομάδες μετά από τον θρίαμβο της στο US Open.

"Χρειάζομαι έναν προπονητή που να έχει την επαγγελματική εμπειρία του tour. Χρειάζομαι πραγματικά κάποιον αυτή τη στιγμή που να έχει περάσει κάτι ανάλογο και να μπορέσει να με καθοδηγήσει γιατί είμαι πολύ νέα ακόμα. " είπε η 18χρονη τενίστρια στον Βρετανικό τύπο.

Ο Andrew Richardson προπονούσε τη Raducanu για 2 χρόνια σε Junior επίπεδο, ενώ συνεργάστηκαν εκ νέου μετά το Wimbledon, προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν τα αμερικάνικά τουρνουά με κορυφή το US Open.

"Εκείνη τη μεταβατική περίοδο πίστευα ότι είναι ένα μεγάλος προπονητής για να πάω μαζί του στις ΗΠΑ, αλλά ποτέ δε πίστευα ότι θα κερδίσω το US Open και θα ανέβω στο Νο.22 του κόσμου, είναι αρκετά τρελό για εμένα".

Αυτή θα είναι η 2η αλλαγή προπονητή για την Raducanu μέσα λίγους μήνες, καθώς ακολούθησε η 1η μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της στο Wimbledon, όπου έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο. Προπονητής της τότε ήταν ο Nigel Sears - άλλοτε προπονητής της Ana Ivanovic.

Επίσης έχουν ακουστεί διάφορες φήμες για ενδεχόμενη συνεργασία της με τον πρώην προπονητή της Simona Halep, Darren Cahill αλλά και με τον πρώην προπονητή του Christian Garin, Franco Davin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots